Šta je novo?

problem sa kablovskim internetom na Fedora core 3

gogi100

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2005
Poena
319
imam linux Fedora Core 3 na svom racunaru upgrade-ovao sam kernel sa 2.6.9 na 2.6.12 i sve je funkcionisalo ok do juce u vezi mog kablovskog interneta.
Juce sam pokusao da svoj dial up lucent modem pokrenem iz fedore.Nasao sam neke drajvere,ali za kernel 2.6.10.Taj pokusaj mi juce nije uspeo.
Danas kada sam pokusao da se konektujem na internet preko kablovskog interneta dobio sam poruku
"ia-rhine device eth0 does not seem to be present, delaying initialization.

The Ethernet card could not be initialized. Please verify your settings and try again.
Command failed: /sbin/modprobe via-rhine

Output:
FATAL: Could not load /lib/modules/2.6.12-1.1381_FC3/modules.dep: No such file or directory
via-rhine device eth0 does not seem to be present, delaying initialization."

Cini mi se da mrezna kartica ne moze da se inicijalizuje.
Vratio sam se na kernel 2.6.9 (sacuvao sam ga kao back up) mrezna i internet rade.
Sad pitanje.Da nisam slucajno nesto razdesio prilikom kompajliranja drajvera za modem?
Sta radim da bi kablovski internet proradio i pod kernelom 2.6.12?
Da li u Fedora postoji restore point kao u Windowsu,pa da sve vratim u prethodno stanje?
Molim za pomoc!
Hvala

El si sa istim .config -om kompalirao i 2.6.9 i 2.9.12? ako nisi onda ukljuci drajvere za tvoju mreznu kartu u ovome novijem kernelu.

El si kernel kompalirao sa ? (ili necemu slicnom)

Kod:
make && [b]make modules_install[/b] && make install

Posto je moguce da si zaboravio da kompaliras module a drajver za graficku ti je kao modul..

To mi ovako prvo pada na pamet

kad sam upgradeovao kernel sa 2.6.9 na 2.6.12 to je odradjeno sa fedorinim programom Red Hat Update agent.Nisam nista kompajlirao.Modem je radio nakon upgrade ok.Jucem sam zakacio jos jednu mreznu i za nju dobijam istu informaciju kao i za prethodnu.
Mozes li mi reci sta da radim da bi ovo sve proradilo?

Gore sam napravio lapsus dakle nije drajver za graficku nego za mreznu...

Da li je tebi stvarno neophodan update kernela ako nije vozi se sa starim, ako jeste probaj da skines sors kernela i da ga lepo kompaliras od pocetka (imas na ovome forumu neke lepe how-to ove).

nedostatak ovog starog kernela 2.6.9 ne mogu koristiti drajvere za moj modem Conexant HSF.Na konexantovom sajtu sam nasao drajvere za ovaj modem ali oni sam rade sa novijim verzijama kernela,pa bih zbog toga hteo kernel 2.6.12

Nazad
Vrh Dno