Šta je novo?

problem sa ka790gx

PredatorRS

Cenjen
Učlanjen(a)
24.11.2012
Poena
170
imam ovu plocu uzeo sam je prvenstveno zbog procesora zato sto sam nasao na netu da ima SB750 koji se posle ispostavilo da nema (potrebno zbog otkljucavanja 4 jezgra na phenom II X3 BE 720). u zadnje vrijeme poceo sam da gubim zvuk pa istekam dzek pa vratim i onda zvuk dodje ili usb mi se u toku igranja (pes) iskljuci dzojstik i posle 4-5sek radi normalno da bi sada najnoviji problem bio tastatura u toku igranja zabaguje ostane npr pritisnem da skrene lijevo i on ostane tako vrti se u krug dok nekoliko puta ne ispritiskam neke druge tastere. tastatura nije na usb nego obicni prikljucak. dali je ovo sve zbog ploce ili nesta drugo. ako bude do nje mozete li mi preporuciti neku plocu da podrzava moj procesor i kad vec mjenjam da uzmem sa ddr3 memorijom i SB750 da pokusam otkljucati cetvrto jezgro?

Ništa od toga ne pokazuje na neku grešku na samoj ploči izuzev možda neki pokvareni džek na njoj. Izgleda više da sam windows baguje negde. Očisti prvo i zameni drajvere za čipset i ostalo. Proveri i tastaturu i joystick da se možda nešto ne zaglavljuje. Inače sama matična je vrlo bazična tako da ne možeš da očekuješ baš nešto naročito od nje. Taj SB 750 nema ništa sa otključavanjem jezgra na procesoru to ide sa BIOSom. To što je MSI joj i ne ide nešto u prilog. Taj tvoj Phenom II u stvari zaslužuje bolje uslove makar i ne mogao da otključeš još jedno jezgro. U sebi ima conntroler za DDR3 tako da bi u dobroj ploči baš živnuo. E sad ako želiš da menjaš ploču i memeoriju, koju da uzmeš, zavisi mnogo od budžeta, skoro bilo koja sa AM3 socketom će uraditi posao. Ne reče ni koja ti je video karta, ako igraš sa ugrađenom i to može da usporava dovoljno da štuca.

Nemoj mnogo da se pališ na otključavanje jezgara, Šansa da se otključa nije ni 50% a i onda ulaziš u to da je praktično teško da se išta ubrza a nastaju drugi problemi. najveći broj programa ne dobija ništa sa više jezgara. Mnogo ti je bolje da se ovoliko koliko ima optimizuje. BE imaju otključan množilac pa frekvencija može da se lakoi bezbolno podigne a to može doneti mnogo bolje rezultate. Ni ova Asrockova neme ništa specijalno bolje od tvoje izuzev DDR3.
S'obzirom da već imaš dobru grafičku, integrisana grafika ti ne treba i može samo da ti smeta. Evo za ovu bih se ja pružio:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3908#ov
http://www.itsvet.com/proizvod/gigabyte-ga-970a-d3/comp_comp_mboard/16/1990
Spada u tvoju projektovanu cenu, ima sve najnovije portove, od USB3 do SATA3. Gigabyte su trenutno valjda najbolje napravljene ploče u cenovnom rangu.

ok a nzn cackati u biosu i tako to pa nesmijem nista da diram :) hvala u svakom slucaju

za otkljucavanje jezgara treba ti malo vise srece i naravno SB710/750/850/950 da bi uopste mogao da pokusas otkljucavanje(i jos par ploca sa NV chip-ovima).U bios-u sve sto treba da podesis je ACC/UCC opcija na enable i u zavisnosti od modela ploce core unlocker kod asus-a i to na auto/enabled i snimis sve i ako otkljuca neko jezgro promenice ti se nazi procesora tipa ako je Athlon X3 455 bice npr X4 B55 i sl. sto jos nije kraj ako ti udje u sistem imas par programa za testiranje tpa prime95/linx da bi utvrdio dal su jezgra stabilna i ako jesu posle bar min sat do dva postoji velika sansa da je sve ok.nadam se da sam pomogao.pozz

Nešto novija i bolja od tvoje i što je najbolje nije MSI. Sa tim chipsetom neće jači od 4 kora. ako ti dođe skoro besplatno onda je uzimaj sigurno, još ako je nova sa garancijom ......... Taj Phenom ima da se bukvalno probudi, možda čak i otklučaš još jedno jezgro. Glavni štos tu je da ima DDR3 memoriju a ona je duplo jeftinija i nešto brža.

nju i 4gige ddr3 kingston dobijam za 20e doplate moje ploce i 4gige ddr2. sa tim da je ovo novo sa garancijom sto cu dobiti.

stigla mi je ova ploca i uspeo sam otkljucati 4 jezgro. prvi put mi je pravilo problem u google chrome iskrivljena slika i to dok posle restarta evo sve normalno radi. vidjecemo dokle. negdje sam procitao da se stabilnost moze postici blagim podizanjem napona na procesoru pa cu vidjeti i to. jedini problem mi predstavlja sto nemogu da udjem u bios bez vadjenja baterije pa nzn do cega je to li mozda ploca nije ok???

Proveri prvo verziju BIOSa pa vidi imali štogod novije.

Nazad
Vrh Dno