Šta je novo?

Problem sa JRE

• Začetnik teme Začetnik teme jaksa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jaksa

da se mene pita, sve na robiju
Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
985
Potrebno je da na sistemu budu instalirane 2 starije verzije JRE:
1.3.1_01 i
1.3.1_13
jer jedna web app radi sa prvom a druga sa drugom verzijom i nikako drugacije.

Ukoliko instaliram obe, defaultna za OS/IE/FF je ona poslednja.

Kako da nateram OS/Browser da koristi u jednom slucaju jednu a u drugom slucaju drugu JRE tj plugin?

Odnosno, gde se u registryju krije kljuc koji proglasava 1 od 2 instalirane jre defaultnom?

Napomena: mnogo sam googlao o ovome i nisam nasao elegantno resenje

Moras dati vise detalja. Koji app server ili servlet container koristis npr.
Pri startovanju istog, mozes predati zeljenu JAVA_HOME vrednost kao parametar.

Ovo za JRE plugin mi tek nije jasno. Imas jedan plugin po browseru. Stavi jedan u Firefox, drugi u IE, pa ih tako koristis. Ali on ti nije bitan ako si uradio ono u prvom pasus, ako aplikacija nije u stvari applet.

Vrednost se podesava kao sto rekoh gore kroz System variable, JAVA_HOME parametar. Control Panel, System, Environment... to je default, a sta god ti posebno prebas containeru, to se koristi.

Poslednja izmena:
Da dam detalja koliko znam:
Ne znam odgovor na 1. pitanje, aplikaciji se pristupa web browserom preko IP adrese.

Ovo za FF i IE bi bilo ok, ali kako da stavim plugin u FF (tu bi mi idealno odgovarala verzija 1.3.1_13) ili u IE/Maxthon ?

Nema to veze onda sa pluginom. Browser ti samo prikazuje sliku, ne pokrece aplikaciju, posto nije applet u pitanju. Ona se izvrsava na udaljenom serveru. Nemas ti tu sta da radis i podesavas.
Poz.

Moracu da postavim glupo pitanje. Zasto ne koristis 1.5.0?

Zato sto prva web aplikacija ne radi ni sa jednom drugom verzijom koja nije 1.3.1.01 🙂
A to pise i u 1. postu 😀

Em ne navodis nikakve detalje, em me nista ne slusas. Evo, bas cu da pratim temu da vidim razvoj dogadjaja 😉

Nema detalja, postoji adresa tipa http://a.b.c.d i na njoj se nesto izvrsava a to nesto nece da radi ako lokalno nemas bas bas 1.3.1.01

Ne znam sta je trebalo da slusam, jer ne znam i dalje kako da stavim 1 plugin u jedan a drugi u drugi browser. Opsezno kopanje po registryju isto nije dalo zeljen efekta

Nema ni daljeg razvoja dogadjaja jer tome na adresi a.b.c.d ne moze da se pridje, a nijedno lokalno podesavanje ne daje efekta.

Epilog uz neelegantno resenje: kada treba da se koristi 1. app, za cas se instalira java 1.3.1.01 a kada treba 2., onda se instalira 1.3.1.13

ne slusas:
1. nema nista u registriju. napisao sam gde i kako.
2. ako se aplikacija izvrsava na udaljenom serveru ne treba ti java na tvojoj lokalnoj masini, kakvi bakraci
3. plugin ti je potreban ako se izvrsava aplet lokalno, a to bi onda znacilo da se ne izvrsava na udaljenom serveru.

Ako ti i dalje nista nije jasno, a ti lepo pitaj, pa mozemo da razjasnimo umesto sto tvrdoglavo nastavljas po svom 🙂

Sad sam malo (mnogo) bolje procitao tvoj 1. post... I jednom recju: Ne mozes. Uvek se koristi poslednja verzija, bez obzira koji browser... Vidi attachment!

Poslednja izmena:
Sve sto je bilo potrebno, napisao sam.
JRE treba lokalno, jer se inace ne ucitavaju java applet-i pa ako ga nema, iskace prozor za download java plugina, u svim browserima.

Na Java-Sun forumima se dosta prica o ovome i ima nekih resenja ali to u ovom slucaju koji ja pokusam da opisem nije moguce primeniti.

Aplikacije o kojima pricam u 1. postu su komercijalne i ne mogu da uticem na njihova setovanja, mogu samo da poslusam ono sta app zahteva ( da obezbedim jre 1.3.1.01) ili da se slikam. I nece da radi sa novijom jre, nikako. Samo i iskljucivo sa 1.3.1.01

Neelegantno resenje sam opisao gore.

Edit: naravno da ima dosta toga u registryju, i to na dosta mesta.

Poslednja izmena:
Iskreno sam pokusao da ti pomognem, ali bio si toliko stur da si evo tek sada izjavio da se teraju apleti, a pre toga si izjavljivao da je to web aplikacija kojoj pristupas preko ip-a:
"postoji adresa tipa http://a.b.c.d i na njoj se nesto izvrsava"
Izvini ali web aplikacija nije aplet i taj izraz je u tvom tekstu nedifinisan, tj. na sta tacno mislis. A applet se ne izvrsava na nekoj adresi nego na tvom racunaru i zato ti je i potreban plugin.

Isto tako je tacno da za podesavanja java-e nema niti je potrebno ista u registru ceprkati, dok je za plugin, za tvoje potrebe, to moguce.

Ok sve jedno, imam par ideja:
1. Control Panel - Java - Java (tab) i podesis runtime za browser. Naravno, morao bi svaki put kada hoces da koristis drugi, da izaberes taj jre u ovom prozoru.
2. Ovo nisam nikada radio, pa sad, ako probas, probas pa sta bude: U %JAVA_HOME%/bin folderu sigurno imas fajl koji se zove kao NPJavaXY.dll. Nadji taj fajl i kopiraj ga u Firefox/plugins folder. Restartuj browser. Pokusaj i sa jednom i sa drugom verzijom kopirajuci jedan, pa onda drugi plugin preko prvog. Ako radi, onda jednostavno postavis dva potpuno nezavisna Firefoxa na sistem sa svojim plaginovima i teras.
3. instaliras virtuelnu masinu.
4. svi jos malo udaramo glavom u zid pa mozda nesto i smislimo 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno