Šta je novo?

Problem sa jednom grafickom rx480

• Začetnik teme Začetnik teme Hazu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Hazu

Poštovan
Učlanjen(a)
30.11.2016
Poena
54
Na jednom rigu gde imam 4x rx480 8gb, jedna karta trosi 10w vise, nema prikacen monitor i sve je isto kao na drugim rigovima.

Probao sam da promenim extender i opet isto, jedna karta koja trosi 10w vise u majneru izbacuje GPU#x got a incorrect share make sure you didn't overclock it too much.

Nijedna karta nije klokovana i svi rigovi su isti napajanje je 850w(rx-850ae-b)

Mozda je problem do struje ali opet svi ostali rade normalno...

Jel ima neko neki savet ili je imao slicnu problematiku?

1111.gif

Kopam Eth na Konjtronu...

+sad vidim skrin, kolko vuce ovo iz zida 170W po karti

170w, gle vojkan moderator, e prvo nesica sankcionisi isprobaj komande hahaah xD

gle stvarno ahaahhahaahh, jebga mora neko da bude kolateralna steta

A koliko otprilike troši kada gpu-z pokazuje 71w?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Uvek ti je formula GPU-Z napon + 50w = realna potrosnja.
Ne mozes da smanjis napon memorije on je uvek 1.5V

Aha znači tako ide, a zar napon memorije nije 1000mv, tako piše u biosu.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

nema šanse to za +50w, evo sada nešto testiram, 5 kartica su 90-95w po gpuz, jedna je 105w, rig iz zida vuče preko 1000w.
meni su 470 na tom naponu (1.15-1.18) vukle ravno 200w iz zida, ovo je 480 tako da verujem da je i ona tu negde (na ETH).

Po nekom mom iskustvu je ta vrednost tu negde , 40-50w. Bar je meni do sad tako bilo.
Recimo maticna + 1x470 kartica (50w idle + 85w kartica gpu-z ~ iz zida 180w), ili maticna + 5x470 (120w idle + 68w kartica gpu-z ~ iz zida 650w)
Ovo su mi konkretni primeri koje sam merio nedavno.

Nije losa karta i problem je resen.

Hvala u svakom slucaju.

Poslednja izmena:
Nije neko pravilo al je red ako već rešiš problem da napišeš i kako si ga rešio, mislim da je to svrha, da se ne ponavljaju 15 puta ista pitanja. 🙂

Ja imam problem sa grafom rx480 asus strix izbacuje mi stalno plavi ekran pri kopanu eth-a.Imam 4 grafe na Cooler Mastera v850 kontam da je napajanje slabo.Da li je neko imao slicnih problema?

skines jednu graficku i pustis da radi tako.
Ako radi moguce da je napajanje.

Slabo za 4 rx nije, jedino ako nisi undervoltovao pa rade na nekom ludačkom naponu

Nazad
Vrh Dno