Šta je novo?

Problem sa Jazz 9940 zvucnicima

Divac

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2004
Poena
604
Imam jedan problem sa J9940 zvucnicima. Naime, kad se upale, cuje se zujanje iz svih 5 zvucnika. Nosio sam na reklamaciju, i rekli su da je to struja na zvucnicima, jer su korisceni slabiji kondezatori. Ajde neko ko ima te zvucnike, da mi kaze da li se to desava. Znaci, cim se upale, ne kad se upali muzika.

cuje se i kod mene, ali moram da nabijem uvo na zvucnik...

Ako je zujanje bas glasno, proveri da li je dobro utaknut kabl kojim se povezuje centralni i subwoofer.

Pozdrav

Proverio sam, i zujanje ostaje. Al najgore od svega je sto je zujanje na desnom zadnjem kanalu mnogo jace nego na ostalima, tj prednje skoro ni da ne cujem, al zadnji bas zuje. Da nije mozda do kabla sto spaja woofer i centralni ??

Divac je napisao(la):
Proverio sam, i zujanje ostaje. Al najgore od svega je sto je zujanje na desnom zadnjem kanalu mnogo jace nego na ostalima, tj prednje skoro ni da ne cujem, al zadnji bas zuje. Da nije mozda do kabla sto spaja woofer i centralni ??

iskopcaj sve konektore iz zvucne i vidi dal ti onda zuji, ako ne onda je problem do zvucne ili najcesce loseg uzemljenja
ako ti i onda zuji, je*ga nesto ti je sje*ano

Isto kao i ti imam problem sa istim modelom zvucnika.
Sve varijante sam probao: kablovi, konektori, ulazi itd. nista ne pomaze.
Posto mi je prijatelj manijak za elektoniku, on kaze da zujanje , brujanje potice iz samog
procesora zvuka koji se nalazi u centralnoj jedinici :inace smo ga otvorili i ustanovili oznaku pa cemo da pojurimo njegove karaktersitike. Inace kaze da bi se trebalo povezati na osciloskop i videti tacno odakle potice taj brum.
Posto sam audiofil i inace imam kvalitetan sistem ovo brujanje mi toliko smeta da zvucnike ne mogu slusati uopste dok ne resim problem... da sam se zaebo jesam priznajem. Problem je sto obicno ne mogu da se probaju niti cuju kada zelite da ih kupite. Sta cete ljudi zivimo u Srbiji!!!!

Poslednja izmena:
Na zalost cuo sam dosta prituzbi na 9940 zvucnike. Obavezno trazite da cujete zvucnike (bilo koje) pre kupovine jer vas, u suprotnom, moze skupo kostati.
Nadam se da cete uspesno resiti probleme.

Vrh Dno