Šta je novo?

Problem sa javom

iMilan

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2006
Poena
375
Imao sam stariju verziju Jave i bila mi je potrebna najnovija, pomocu Java control panel-a uradih update ali instalacija nije htela da prodje.
Resih da uklonim Javu i tad krecu problemi... Uklanjanje pomocu add/remove nije htelo da prodje, resih da uklonim pomocu Windows install clean up-a, ali ipak nije uspeo sve da ukloni.
Nadjoh onda JavaRa i sa njim sam uklonio sve sto je moglo, ali i dalje u Control panel-u imam Java control panel koji kad pokusam da pokrenem izbaci

The system cannot find the registry key specified:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\JavaSoft\Java Runtime Environment\1.6.0_07

Pokrenuh CCleaner jer sam mislio da ce on to da resi, ali nista od toga... Onda probah da instaliram v6 update 23, i instalacija pukne i izbaci

21l7uwg.png

:wall: Ponestalo mi je ideja, ako je neko imao slican problem ili ima predlog kako da ovo resim, bio bih mu zahvalan :)

Evo i ja imam slican problem pa reko da kukam ovde.
Pored toga sto mi uopste ne dozvoljava instalaciju Java 6 . 30-43(sa tim sam se pomirio) kada instaliram neku drugu javu(probao oko 4-5 sedmica) ne mogu da otvorim java control panel.

Ima li neko pomoc, poludeo sam :)

Meni nije hteo takodje da se instalira poslednji update, pa sam u \AppData\LocalLow\Sun\Java pobrisao sve foldere. Nakon toga sam uspesno uradio update.

Ma probao sam i to, ne pomaze. Otvori se control panel jave ali samo stoji zakucan.

Java Control Panel..?
Ja uvek izbrisem staru verziju pa instaliram novu i nikada nije bilo problema...
Probaj sa Revo Uninstaller-om u advanced modu a pre toga eventualno sa TuneUp-om djubre iz registrija da izbrises.

A jesi li probao da deinstaliras i Java 7, pa onda instaliras najpre Java 6 pa 7? Repove stare instalacije mozes cistiti i sa Argente Utilities, ili JetClean, mislim da idu dublje u registry bazu od CC.

Jok, nista od ovoga nije uspelo.

Evo ti moj shortcut, vidi kako kod mene sve radi :D Salu na stranu, idi na Run pa ubaci link, mozda je u Control Panel ostao link ka nekoj staroj putanji koja je u novoj instalaciji drugacija. Precica je za W7 x64, mozes i rucno da potrazis javacpl u Program files, ako ti je drugi OS, ili ako si menjao putanju instalacije.

Poslednja izmena:
AKo bi neka dobra duša pomogla oko problema sa prokletom javom. Posle gomile brisanja i nanovog instaliranja, čačkanja podešavanja i dalje imam problem koji se ogleda u vidu ovoga na slici. YouTube radi, problem nastaje kada neko od ukućana ode da Filmoviziju i slične sajtove da gleda filmove i serije i tu nastaje problem jer video nikako ne reaguje. Probah da testiram javu na njihovom sajtu i eto šta mi izbacuje, a u svim pretraživačima je JAVA dopuštena. U čemu je caka?

Prilozi

• Desktop_2013_04_18_15_53_56_212.jpg
    Desktop_2013_04_18_15_53_56_212.jpg
    104.4 KB · Pregleda: 56
Koristi najnoviju javu 7, uglavnom browser zbog otkrivenog sigurnosnog propusta na javi 6 blokira javu automatski, bar ja mislim da je problem do toga.

Java 7 je. Skinuta danas po ko zna koji put sa njihovog sajta.

Probaj u drugom browseru, moguce je i do toga.

Java za proveru instalacije koristi java applet. Izgleda da su ti podesavanja bezbednosti podesena "previsoko", pa te izgleda ni ne pita za dozvolu, vec automatski blokira.

Tako je. To sam sada podesio i dopušta da testira Javu. To sam rešio. I dalje mi ostaje problem što ne mogu da puštam video klipove na sajtovima tipa filmovizija. Neke. Krene da se učitava, učita se, stoji ono dugme za puštanje [play] ali nikako ne reaguje na klikanje na njega. Sve sam probao, Flash player, Javu, pola radi, pola ne. Drugar, linuksaš je probao preko svog Wina [bez jave i flash-a] i kaže da njemu traži neku matoru Javu 1.4. Nekim drugarima radi isti video koji meni ne radi... Ne kapiram...

Ti sajtovi uglavnom imaju podrsku za FF, a u njemu je java zbog nekog sigurnosnog propusta u verziji 6 disable-ovana. Proveri u plug-ins i omoguci je.

Java 6?

Java ToolKit 7 i Java platform 7. Obe stvari su na "Enable".

Nazad
Vrh Dno