Šta je novo?

Problem sa jacinom zvuka Asus Xonar DG

milans1111

Cenjen
Učlanjen(a)
13.05.2011
Poena
180
Pozdrav. Kada sam uzeo pomenutu karticu iz naslova pre 2 god, ne znam tacno kad bese, kvalitet i jacina zvuka u odnosu na integrusu iz ploce asusp p5q je bio mnogo bolji. Tako je i danas, medjutim primetio sam u zadnje vreme da je jacina zvuka mnogo tisa nego ranije, kao da se kartica utisala, moram sada dodatno za 1/3 da pojacam zvucnike da bi cuo isto kao pre problema. Gledao sam u Xonar Dg audio centru, sve je pojacano, u control panelu sound opcije ali nisam resio. Koristim najnoviji drajver sa zvanicnog sajta, win je 7-ca x64.

Ako me Lepi Kokan ne opravi, razbicu je u komade :smash: Pozdrav

Ako si siguran da je softverski sve namešteno kako treba. Možda si oštetio sluh vremenom. A možda je do zvučnika. Nešto nisam čuo da se kartica sama utišala vremenom.

Probaj sa starijim drajverima, moguce da ti novi nesto zezaju.
Ili izbrisi i instaliraj ponovo.

Nisam ostetio sluh niti je do zvucnika. Citao sam po stranim forumima da se desavalo ljudima, al ne nadjoh resenje problema, a od kako sam presao na x64 jeste se dosta utisala, jer su mi zvucnici pojacani negde na pola i nikad ih ne diram posto mi vufer nije na dohvat ruke, pojacam ili utisam softverski pa sam 100% siguran da je do nje nesto.
Vuce, probao sam 2 razlicita drajvera sa zvanicnog sajta, mada slaba vajda, moguce da je nesto do njih.

Poslednja izmena:
Ne secam se drajvera tacno, ali imas opciju za impedansu uredjaja. <32, 32-64 i >64 cini mi se.
takodje imas 2 razlicita slidera za zvuk. jedan je master, a u jednom tabu imas ballance slidere gde su L i R podeseni na 75% po defaultu.

u krajnjem slucaju, imas unixonar drivere

^ te gain opcije su vezane samo za pojacalo za slusalice.. a ovde se radi o zvucnicima..

Nemam ideju u cemu moze da bude problem osim softvera, moguce da je i sam win prso. Imam tu kartu vec 3 godine i nikada nisam primetio takve tripove..

Najbolje bi bilo da probas kartu na nekom drugom kompu, za pocetak. Isto vazi i za zvucnike, treba i njih testirati odvojeno.

Poslednja izmena:
karta ne zna sta je prikljuceno i koja je impedansa.
anyway, postoji i podesavanje za uredjaj (sluske, zvucnici, front sluske...). secam se da mi se par puta zaglavilo podesavanje ako ubodem nesto u front panel pa ostane na pogresnom podesavanju

Nije do podesavanja u xonar dg audio centru, sve sam precesljao pre nego sam postavio pitanje. Jedino da probam sa drugim zvucnicima, da ubodem kartu kod druga, da vidimo o cemu se radi. Mislim, sve je ispravno, super sam bio zadovvoljan karticom samo nema onu snagu kao ranije. Videcu kad probam kod druga. Hvala u svakom slucaju.

@subtrackor

Da, u pravu si, posto retko koristim zvucnike pomesao sam sa fiiom koji ima 2 posebna ulaza i zaboravio da je isti ulaz na DG.

E da, ima i ta podesavanja i softveru, mozda je tu nesto zabagovalo http://cdn.overclock.net/4/46/46bff33a_vbattach234905.jpeg

@ milan

To je najbolje resenje, probaj na drugom kompu.. al sve mi nesto dismr na win koji je iz nekog razloga prso.

Poslednja izmena:
win 7 x64 ultimate je instaliran pre 10-ak dana opet, ne bi trebalo, podesavanja su i kod mene takva u audio centru!

Zaboravio sam da napisem ako neko ima slicnih problema. Problem su bili drajveri za win 7 x64 koji su bili i uzrok pojavljivanja BSOD s vremena na vreme. Kad sam pronasao odgovarajuce drajvere pojacao se i zvuk i sve vratilo u normalu. Jos jedna preporuka - obrisao sam i realtek drajvere integrisanog audio cipa sa ploce jer su se nekako sukobljavali sa asusovim i pravili mi problem.

Nazad
Vrh Dno