Šta je novo?

Problem sa iznenadnim gasenjem racunara.

w1zard82

Cenjen
Učlanjen(a)
13.02.2012
Poena
151
Zdravo. Problem se ogleda u tome sto mi se PC bukvalno odjednom ugasi, medjutim, masina i dalje radi samo nemam sliku na monitoru i neki kuler se cuje da vrti malo brze. Sta bi to moglo da bude. Konfiguracija je sledeca:
INTEL Core 2 Duo e8400 3GHz
Cooler Master Hyper TX3
Kington HyperX ddr2 1066 MHz 2 GB
ASUS P5Q PRO
GIGABYTE HD 6850 1 GB GDDR5
HDD WD SATA 2 320 GB
LC POWER LC600H-12 v2.31

Hvala unapred
Pozdrav

apsolutno isti problem imam...videcemo sta kazu znalci..

Probajte da reinstalirate drajvere za grafiku ali generalno svasta tu moze da bude. Mozda da se proba u safe modu. Ako se problem pojavljuje i u safe modu verovatno nije software problem. Mozda monitor, grafika, napajanje je uvek u igri :) ...

Poslednja izmena:
Juce sam Ponovo instalirao windows i instalirao najnoviji 12.1 ATI drajver i isto je, nema nikakve promene..

Počnite od provere temperatura osnovnih komponenti. Ako su temperature u granicama normale onda kao što kolega reče može svašta da bude.

1. Da li se kompjuteri normalno pale i podižu sistem ili ni ne stignu do sistema?
2. Koliko se vremenski nakon dizanja sistem ugase?

Evo temperatura

Ja mislim da su temperature sasvim ok

Prilozi

• Temperature.jpg
    Temperature.jpg
    616.8 KB · Pregleda: 64
Racunar se normalno pali i sistem se relativno brzo podize. A sto se tice tog iznenadnog gasenja tu nema pravila. Nekad se ugasi odmah po otvaranju bilo kog web pretrazivaca a nekad se ne ugasi ceo dan.

Temperature su sasvim u redu. Ja bih prvo probao sa drugim napajanjem, veoma lako je moguće da je ono uzročnik tog problema po opisanim simptomima.

Da li je na kompjuteru nešto menjano u zadjne vreme? Rekao bih da je grafička karta zadnja dodata. Da li se od tada javljaju ti problemi?

I ja bih rekao napajanje. Imao sam na servisu pre neki dan isti slucaj. Obavezno probaj neko drugo.

Pa jeste, graficka je kupljena u oktobru prosle godine. Medjutim problemi su poceli od pre jedno mesec dana. Probao bih sa drugim napajanjem al ga nemam a i ne mogu da nabavim drugo zato sto sam u smetovima do guse. To ce morati da saceka lepse vreme.. :(

temperature su normalne,probacu drugo napajanje..

Izgleda da sam nasao uzrok gore navedenog problema. Evo vec 3 dana se nije ugasio. Jednostavno sam malo podigao voltazu procesora i od tad se nije ugasio ni jednom. Nadam se da je to sredjeno! :D

Nazad
Vrh Dno