Šta je novo?

Problem sa isključivanjem računara

Iborota

Cenjen
Učlanjen(a)
09.03.2011
Poena
159
U zadnjih par nedelja mi se javio čudan problem. Kada konfiguraciju iz potpisa, koja je na win 10 pro, probam da isključim- isključi se monitor ali komp nastavi da radi. Odem lepo na shut down i monitor se isključi ali ventovi na kućištu rade, radi i kuler na procesoru. Posle 15 min ode u sleep (kako je i podešen sleep) i kad probam da ponovo uključim komp ekran se uključi i vrti win is shutting down. Onda moram da restartujem komp i on normalno podigne sistem. Takođe ako restartujem komp kada se ugasi ekran pre nego što se logujem mogu da regularno isključim komp na shut down. Mislio sam da je do win, da će problem nestati prvim sledećim apdejtom, međutim opet mi se dešava isto. Ovo se ne dešava uvek. Desi se u 3 od 5 slučajeva.

Viđao sam to, kao i varijantu da se prilikom gašenja restartuje samo nije bila 10-ka već XP i 7-ca. Dešavalo se i na klasičnim i na laptop računarima. Preinstalacija rešila problem. Jednom se rešilo mislim i posle čišćenja virusa.

Slican slucaj sem sto je kod mene bio Windows 7, posle update-a na Win 10 je prestalo da se desava

Ispostavilo se da mi je sleep pravio neki problem. Kada sam ga isključio, evo već 3-4 dana, mi radi sve normalno. Glupa desetka

Vrh Dno