Šta je novo?

Problem sa iPhone 14 Pro

Marinovic

Poštovan
Učlanjen(a)
17.01.2023
Poena
70
Pozdrav, kupio sam pre bukvalno mesec dana nov iPhone 14 Pro u Yettel-u.

E sad predhodno sam imao bas stari Huawei i ocekivao sam da baterija bude bar duplo bolja, medjutim duplo je gora, bukvalno ga je ne moguce koristiti. Za 2 sata mi je otislo 50% sto je meni bolesno, a koristim samo TikTok i Instagram. Evo na slici, krenuo dan sa 90%, sad je 2 sata i imam 38%, bukvalno moram da ga punim 2 puta dnevno.

E sad, sta mislite, da li da ga saljem na reklamaciju? Battery Health je na 100%, ali ovo stvarno nije realno da mi ode ceo telefon za 3-4 sata, a na netu pise da moze 9-10, jebeni Huawei izdrzi vise… Hvala.
Evo slike:

IMG_5918.png

prodaj, kupi huawei, uzivaj u tikotok i instagram. problem solved.
jos ces i zaraditi?

Brate, kupiš iPhone 14 Pro, faktički jedan od najskupljih mobilnih telefona a onda se stežeš za punjač...
Ne, nije normalno za početak da punjač bude vruć. Topao da, ali vruć ne, i pregrevanje punjača je jedan od prvih indikatora da je vrlo moguće u pitanju kopija, koja je potencijalni hazard i po sebe i po telefon.

Što se tiče telefona, baterija cenu ne poznaje... 3.200mAh baterija nije nešto što će ikome poslužiti za iznad prosečno korišćenje najintenzivnijih društvenih mreža a da ga ostavi zadovoljnim autonomijom...
Ja bih rekao da se ponaša u granicama normale s obzirom na korisničke navike.

U slučaju reklamacije, vrlo je upitno da li ćeš išta postići. Izgubićeš nerve sigurno manje ili više, oni će isto odraditi FP, videti da nema nikakav ekstremni battery drain jer sigurno neće raditi opit sa TikTokom i IG, i vrlo verovatno odbiti reklamaciju.

Ono šta imaš - to je vredan telefon koji ćeš očas posla prodati na KP i umesto njega možeš kupiti bilo koji jači Android sa 5k baterijom koja će ti zadovoljiti očekivanja od autonomije.
I to je verovatno najmanje stresna i najrealnija opcija.

Ali pretpostavljam da je iPhone ipak iPhone, tako da ćeš ili morati da se upustiš u zečiju rupu sa reklamacijom ili da ga prihvatiš.

Za start, bilo bi poželjno da kupiš punjač u nekoj ovlašćenoj maloprodaji.

Shotuj battery ne to sto si shotovao. Tamo se vidi % batt i sot

Sto se autonomije tice meni je 14 pro bez problema izvlacio posle god dana 10h sot ;-) konkurencija je tu jako slaba i sa 5000mah ;-)

Brate, kupiš iPhone 14 Pro, faktički jedan od najskupljih mobilnih telefona a onda se stežeš za punjač...
Ne, nije normalno za početak da punjač bude vruć. Topao da, ali vruć ne, i pregrevanje punjača je jedan od prvih indikatora da je vrlo moguće u pitanju kopija, koja je potencijalni hazard i po sebe i po telefon.

Što se tiče telefona, baterija cenu ne poznaje... 3.200mAh baterija nije nešto što će ikome poslužiti za iznad prosečno korišćenje najintenzivnijih društvenih mreža a da ga ostavi zadovoljnim autonomijom...
Ja bih rekao da se ponaša u granicama normale s obzirom na korisničke navike.

U slučaju reklamacije, vrlo je upitno da li ćeš išta postići. Izgubićeš nerve sigurno manje ili više, oni će isto odraditi FP, videti da nema nikakav ekstremni battery drain jer sigurno neće raditi opit sa TikTokom i IG, i vrlo verovatno odbiti reklamaciju.

Ono šta imaš - to je vredan telefon koji ćeš očas posla prodati na KP i umesto njega možeš kupiti bilo koji jači Android sa 5k baterijom koja će ti zadovoljiti očekivanja od autonomije.
I to je verovatno najmanje stresna i najrealnija opcija.

Ali pretpostavljam da je iPhone ipak iPhone, tako da ćeš ili morati da se upustiš u zečiju rupu sa reklamacijom ili da ga prihvatiš.

Za start, bilo bi poželjno da kupiš punjač u nekoj ovlašćenoj maloprodaji.
Znaci mislis da ce to resiti problem? Nije problem dacu 4 hiljada za punjac, samo da uradi bar nesto.
Shotuj battery ne to sto si shotovao. Tamo se vidi % batt i sot

Sto se autonomije tice meni je 14 pro bez problema izvlacio posle god dana 10h sot ;-) konkurencija je tu jako slaba i sa 5000mah ;-)
Kazem ti slikacu veceras sobzirom da sam juce radio FR nemam podatke sve se restartovalo. Sad ja sam ga sinoc koristio dok sam ga punio pa ne znam koliko ce biti relevatno, alo ako oduzmemo to sa 96% na 47% za 3 sata.

Ne valja ti ni da stalno radiš Factory reset, jer telefonu treba određeno vreme da se prilagodi, tj. da optimizuje potrošnju spram tvojih navika... Dakle, ne može od starta da mu autonomija bude tip top, i svaki put kad ga vratiš na fabrička on mora sve ispočetka.

Za početak - punjač... Loš punjač ne može direktno da utiče na autonomiju baterije, ali može da naudi... Kada kupiš provereni punjač onda ćeš videti da li ima razlike u brzini punjenja i zagrevanja u odnosu na taj.

Zatim bih neko vreme pauzirao korišćenje TikToka i IG, koji dan, vidi kako se telefon ponaša dok ga koristiš za surf, komunikaciju, pogledaj koliko troši u nekoj video reprodukciji... Tako ćeš najbolje steći utisak da li postoji razlika u curenju baterije u odnosu na TikTok i IG koje jesu intezivne aplikacije.

Imas Celly punjace 20w, msm da su oko 2000din, ja ih godinama koristim i sa njim punim i sadasnji 14 pro. Vrlo je bitno i to sta radis na tim app, da li samo gledas ili radis upload, sredjujes video pa kacis, msm 100 razloga ima da se baterija prazni brzo. Ja moj punim svako trece jutro al nemam nista od drustvenih app, totalno sam nedrustven :)

Iskljucivo gledam, ne uploudujem nista. Pocinjem da mislim da je ovo mozda i normalna potrosnja posle svih komentara. Jedino me buni to sto mi preko noci ode 6-12% i ako iskljucim internet i ne diram ga. Jel ima neko isti telefon sa slicnim koriscenjem aplikacija pa da uporedimo?

Definitivno ti nešto jede bateriju. ovako da gledamo u kuglu ne ide dok lepo ne postaviš koje app imaš i koliko koja radi.
Last 10 Days - Activity i klikni na poslednji dan, vidi koliko imaš sota i koje app koliko troši.

Vuče na neki hw defekt. Proverio bih ploču pre svega da nije problem, ako već nisi nešto uradio po pitanju uređaja.

Nazad
Vrh Dno