Šta je novo?

Problem sa IP adresom

zoranc67

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2008
Poena
309
Posedujem modem Crypto F 201 i imam ADSL beotela. Interesuje me kako da dođem do pasworda i user name-a tog modema jer u Beotelu mi kažu da je to nemoguće uraditi a potrebno mi je za prijavljivanje na Rapid share. Unapred hvala.

Jedna napomena: moj kolega i prijatelj ima telekom adsl i može preko browsera da uđe u modem, a ja ne mogu ???:crash:

Ne znam koji je to modem, pa ti ne mogu reći da li on uopšte ima mogućnost pristupa, tj. da li uopšte poseduje neki operativni sistem u sebi kome bi pristupio, ali za početak kakve veze uopšte ima RapidShare sa tvojim modemom??

Pa da ne bih čekao po 15 min. za ulazak na fajloe koje skida zato mi treba podešavanje. Bar su mi tako rekli.

Skidam fajlove sa Jdownloader-a. To nisam napomenuo.

To je neki grčki modem. Evo link pa ako neko može da pomogne... (ići na IT&T->Data communication->ADSL series-> F201). Inače,to je USB modem.
Pogledaj na sajtu jDownloadera, ima dosta uputstava pa možda nađeš nešto.

Poslednja izmena:
Posedujem modem Crypto F 201 i imam ADSL beotela. Interesuje me kako da dođem do pasworda i user name-a tog modema jer u Beotelu mi kažu da je to nemoguće uraditi a potrebno mi je za prijavljivanje na Rapid share. Unapred hvala.

Jedna napomena: moj kolega i prijatelj ima telekom adsl i može preko browsera da uđe u modem, a ja ne mogu ???:crash:
Tvoj kolega ne ulazi preko browsera u modem nego u ruter za koji i treba pass i username da bi se pristupilo podesavanjima. Ti si napisao da imas modem, a Crypto F 201 jeste modem i to USB modem tako ces vrlo lako uraditi reconnect u Jdownloader-u.

Ovo si mogao i sam da uradis kroz Jdownloader ali evo sta treba http://jdownloader.org/knowledge/wiki/reconnect/modem. Tamo gde pise VERBINDUNGSNAME treba da stavis ime tvoje ADSL veze a umesto USERNAME i PASSWORD stavis svoj username na beotelu i lozinku pomocu koje se pristupas vezi. U Jdownloader-u otvoris configuration > reconnection > reconnect method > batch i kopiras tekst iz linka sa tvojim podacima. Posle toga configuration > reconnection > advanced settings u prvi red stavi 10, drugi red ostavi -1 a za treci red pitaj m*rone iz beotela, kod mene je 10.

Javi sta si uradio.

Tvoj kolega ne ulazi preko browsera u modem nego u ruter za koji i treba pass i username da bi se pristupilo podesavanjima. Ti si napisao da imas modem, a Crypto F 201 jeste modem i to USB modem tako ces vrlo lako uraditi reconnect u Jdownloader-u.

Ovo si mogao i sam da uradis kroz Jdownloader ali evo sta treba http://jdownloader.org/knowledge/wiki/reconnect/modem. Tamo gde pise VERBINDUNGSNAME treba da stavis ime tvoje ADSL veze a umesto USERNAME i PASSWORD stavis svoj username na beotelu i lozinku pomocu koje se pristupas vezi. U Jdownloader-u otvoris configuration > reconnection > reconnect method > batch i kopiras tekst iz linka sa tvojim podacima. Posle toga configuration > reconnection > advanced settings u prvi red stavi 10, drugi red ostavi -1 a za treci red pitaj m*rone iz beotela, kod mene je 10.

Javi sta si uradio.

Nisam ništa uradio jer ne mogu da pronađem na ovom linku VERBINDUNGSNAME. :wall::wall:

Mislio je na "CONECTIONNAME". A problem ti i dalje ostaje dok ne saznaš user name i pass.

Evo tekst odnosno skripta iz linka:

rasdial "ime tvoje internet veze" /disconnect
ping www.google.de -n 8
rasdial "ime tvoje internet veze" tvoj username tvoja lozinka

Kada uneses sta treba, copy/paste gde sam naveo. Moras da postujes sintaksu. Pa onda ides na drugi deo.

I sad vidim u cemu je bio problem: meni je stranica bila na svapskom a kad se otvori link jezik je engleski, zato nema VERBINDUNGSNAME.

Poslednja izmena:
Evo tekst odnosno skripta iz linka:

rasdial "ime tvoje internet veze" /disconnect
ping www.google.de -n 8
rasdial "ime tvoje internet veze" tvoj username tvoja lozinka

Kada uneses sta treba, copy/paste gde sam naveo. Moras da postujes sintaksu. Pa onda ides na drugi deo.

I sad vidim u cemu je bio problem: meni je stranica bila na svapskom a kad se otvori link jezik je engleski, zato nema VERBINDUNGSNAME.

Hvala puno ljudino ali kada odem na taj link samo mi pokazuje kako da odradim u jdownloaderu. Međutim kada odem u jdownloader on mi ne pokazuje tu mogućnost. Imam novu verziju jdownloadera i ne znam da li sam glup ili nešto drugo !!!:smackbum: :smackbum: :smackbum: :smackbum:

Evo ovako je kod mene.

rekonekcija.png

Ali opet kažem, ako ne znaš User Name i Pass...

Okaci sliku tvog Jdownloader-a. 0.6.193 jeste najnovija verzija, na slici koju je postavio DuleC drugi red je pogresan ali o tome kasnije, prvo da vidimo zasto nema tih podesavanja kod tebe.

Ne znam gde vidiš grešku, osim što sam na brzinu podvukao i 20, ali se vidi šta je.
IP 192.168.100.1 je adresa mog rutera koju sam promenio, a pored stoji komentar.
Ovo postavka radi.

Poz

Edit: Ne može biti da nema podešavanja, samo ih on ne može naći šta li već...

Poslednja izmena:
192.168.100.1 je adresa za podesavanje kablovskog modema, 192.168.1.2 je adresa za podesavanje ADSL rutera, zoranc67 ima ADSL modem. U drugom redu treba da stoji neka adresa koja moze da se pinguje, ne mora bas da bude www.google.de kao sto stoji na sajtu Jdownloader-a; brojka posle slova n ne mora da bude 8 kao sto sam napisao, moze i 20 ali nema potreba da se uneta adresa pinguje 20 puta.

Poslednja izmena:
Ok, ja sam napisao da sam ja moju adresu menjao na 192.168.100.1 pa se slučajno poklopilo...nebitno :). Ništa dok se zoranc67 ne javi...
Poz

Osim sto je na Beotelu lease time 24h, pa resetovanjem modema/routera (u tvom slucaju modema) ne dobijash novu public IP adresu, vec onu koju ti je njihov router dodelio. Prema tome badava sav trud, neces na taj nacin izbeci cekanje od 15 minuta na RS...

Poslednja izmena:
Ma zvao sam ove mag...e iz Beotelai njihovo objašnjenje je da oni imaju dinamički IP tj da se menja sa svakim mojim ulaskom na net !!!:trust::sceptic:

Nazad
Vrh Dno