Da objasnim situaciju:
Juce sam presao kod telekoma,danas preuzeo ruter i posto imam 2 racunara,povezem ih na jetspeed,prvi radi bez problema (nazovimo ga NOVI),a drugi (nazovimo ga STARI) uopste nema konekciju ka internetu,cak i ne vidi ovaj prvi racunar,niti ruter.Dok situacija Novi -> stari,funkcionise bez problema...
Na starom je probano sledece:
Posto na oba racunara bio podesen manual config za ip adrese,stavljen assigned by dhcp..nista..
Pogaseni svi moguci i nemoguci firewallovi i blokovi cigala 🙂 i nista...
Probano zameniti mesta fizicki kablovima u ruteru...nista..
Svi drajveri na Starom racunaru lepo instalirani i radili do juce(imao mrezu ruter tplink 8840,sve ferceralo)
Proban ping sa starog na ruter..requested timeout..
Proban ping stari -> www.google.com ..requested timeout...
Ljudi,neka glupost je u pitanju,al me boli glava od silnog lupanja 🙂
Juce sam presao kod telekoma,danas preuzeo ruter i posto imam 2 racunara,povezem ih na jetspeed,prvi radi bez problema (nazovimo ga NOVI),a drugi (nazovimo ga STARI) uopste nema konekciju ka internetu,cak i ne vidi ovaj prvi racunar,niti ruter.Dok situacija Novi -> stari,funkcionise bez problema...
Na starom je probano sledece:
Posto na oba racunara bio podesen manual config za ip adrese,stavljen assigned by dhcp..nista..
Pogaseni svi moguci i nemoguci firewallovi i blokovi cigala 🙂 i nista...
Probano zameniti mesta fizicki kablovima u ruteru...nista..
Svi drajveri na Starom racunaru lepo instalirani i radili do juce(imao mrezu ruter tplink 8840,sve ferceralo)
Proban ping sa starog na ruter..requested timeout..
Proban ping stari -> www.google.com ..requested timeout...
Ljudi,neka glupost je u pitanju,al me boli glava od silnog lupanja 🙂