Šta je novo?

Problem sa Internet Information Services v.5.1

babel

Čuven
Učlanjen(a)
04.11.2003
Poena
601
Imam instaliran Windows XP Professional sa Service Pack 2, Microsoft Visual Studio.NET (VB.NET), pomoću kojeg radim web aplikacije i instaliran Kaspersky Anti-Virus program. Naime, Kaspersky kontroliše sav saobraćaj prema internetu, što je i normalno, međutim ne dozvoljava mi da sa VB.NET-om otvorim novi web projekat kako bih mogao da započnem uopšte izrade web aplikacije. U Internet Information Services (IIS) > local computer > Web Sites > Default Web Site mi je stopiran, a ukoliko pokušam ručno da ga startujem dobijem grešku "Unexpected error 0x8ffe2740 occured". Jedini način na koji mogu da startujem IIS je da prethodno DEINSTALIRAM Kaspersky pa da pokrenem VB.NET. U Tom slučaju sve radi OK, ali računar je otvoren za napade sa Interneta. Pokušao sam i sa drugim antivirusnim programima, ali slučaj je isti.

Najlepše bih molio ko je uspeo da reši problem da mi se javi.

P.S. pokušao sam preko Googlea da nađem rešenje, međutim engleski jezik mi nije baš najjača strana pa se dosta mučim oko ovoga, a u bliskoj okolini baš nemam nekog dobrog programera

Hvala unapred!

To se najcesce desava zato sto je port 80 zauzet od nekog drugog korisnika.

U dos promptu ukucaj: netstat -an -> c:\netstat.txt

To ce da upise izvestaj u taj fajl netstat.txt.
Otvoris lepo taj fajl i pogledas da li je port 80 zauzet. (da li pise LISTENING)

Otvori Kaspersky (u mom slucaju je Personal Pro), u settings, Configure Real-Time Protection, Network, odcekiraj Enable real-time protection against network attacs. Ali, posle toga moraces da instaliras neki firewall (verovatno nemas, a ako imas ova opcija ti ionako nije potrebna).

Uradi ponovo ono sa komandom u Ms-Dos promptu i vidi da li je sada port 80 zauzet. Ako je i dalje zauzet, moras da pogledas koji to program koristi taj port. Normalno u Task menadzeru "ubijaj" procese jedan po jedan, i posle svakog ubijenog proveri onom komandom da li je i dalje zauzet.

PAZLJIVO SA GASENJEM APLIKACIJA, JER IH NE GASIS SVE. (EXPLORER i OSTALE VAZNE ZA SISTEM NE DIRAS)

Tako bi trebalo da ustanovis i otklonis korisnika porta 80.

P.S.1. Neki chat klijenti mogu da zauzmu taj port (na pr. SKYPE)

P.S.2. Tebi treba pomoc system administratora, a ne programera :)

Vrh Dno