Imam veliki problem, kada izgrebujem sliku sa ViVo karticom slika na brzim scenama ima pruge isto se desava i kada video materijal obradim u nekom programu za DVD Authoring i narezem na DVD i pustim na kocnom DVD plejeru slika na TV-u ima takodje pruge. Pokusavao sam i sa programima za encodovanje (Pro Coder i TMPGEnc) i dada kada ukljucim filter DeInterlaces slika bude Ok, ali vreme enkodovanja je po mom misljenju strasno mnogo, u Pro Coderu sa rezolucijom 720x576 VBR na 6000 i ukljucenim DeInterlaces-om 1h video materijala enkoduje oko 7h, a TMPGEnc taj isti materijal sa istim setovanjem uradi za nesto manje od 6h na masini AMD XP 3000+ Burton, 512Mb memorije HDD Maxtor SATA 80Gb i grafika GForce 2Ti 64Mb DDR. Dali je ovo vreme encodovanja normalno i ako nije sta moze da bude problem sa tako sporim radom (malo memorije ili slaba graficka kartica???) i dali postoji mogucnost sa nekim programom da se izgrebuje slika sa a da nebude sa prugama, do sada za grebovanje sam koristio Ulead Video Studio 7.0
Ako neko zna kako da resim ovaj problem neka se javi.
Pozdrav
Ako neko zna kako da resim ovaj problem neka se javi.
Pozdrav