Šta je novo?

Problem sa Intel SSD 510

Apple

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2009
Poena
585
Moja oprema  
CPU & Cooler
5950x Full EK Water 2x360 Radiator D5 Pump
Matična ploča
MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM
Patriot Viper Steel 4400MHz
GPU
ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 Trinity
Storage
ADATA XPG GAMMIX S11 PRO 1TB; WD Black 1TB
Zvuk
Asus DGX
PSU
Seasonic Platinum-1000 1000W - SS-1000XP
Kućište
Fractal Define S2 Tempered Glass
Monitor
LG Ultragear 27GP750 1080p 240Hz
Miš & tastatura
Logitech Pro X Superlight White & Logitech G413
Ostale periferije
Raspberry pi 5 8gb
Laptop
MacBook Air M1 16/512GB
Mobilni telefon
Apple 14 Pro 256gb
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Optički internet
Resih danas da podignem novi windows a imam rezervni ssd na kojem je neki stari windows 7 . Ubacim ga na komp i obrisem particije, pokrenem Intel ssd Tool Box program i krenem secure errase da odradim . Dok sam gledao % kako prolaze nestalo mi je struje i nakon toga mi racunar vise ne vidi taj ssd . Probao sam ssd na laptopu ali tamo mi trazi neki password i sad ne znam sta da ukucam ... Ima li neko ideju sta da radim ? Trazim vec pola dana na internetu sta i kako ali nisam nasao resenje sta treba ukucati ...

Jel pod garancijom?

Jel' moze na USB da se poveze? (barem USB2, nije bitna brzina) ili na eSATA?
Ne znam zasto bi ti trazio pass, SE menja password (DEK) kojim se sifruju podaci na SSD-u interno (to se UVEK radi), ali ne postavlja password (KEK) kojim se sifruje taj DEK password. (DEK = Data, KEK = Key Encryption Key)

Probaj da ga zadrzis na kompu prikacen neko vreme, nebitno sto ga ne vidi. Desavalo mi se da neki SSD (mislim da bese bas Intel, samo drugi model) se ne vidi posle nekoliko restarta, ali zadrzim ga neko vreme i na sledecem restartu se vidi. Kao da mora nesto interno da se dogovori sa sobom, i sredi nesto pa tek onda da pristup.

Probao sma al postoji problem sto zapuca windows na mom ssd-u od racunara pa nece ni da podigne ceo sistem . Nisam pametan sta vise da probam jer sam imao slican problem sa prvim OCZ ssd-om koji hoce da freezuje nakod flash firmware-a . Samo ga iskopcas na par minuta sa napajanja i dodje sebi a ovaj ni da zucne !

Poslao sam SSD kod uvoznika pre jedno nedelju i po dana i danas nazovem i obraduju me sa informacijom da SSD ne moze da se popravi i da ce mi poslati papir da se javim u radnju gde je kupljen SSD pa da mi daju drugi :D

Nazad
Vrh Dno