Šta je novo?

Problem sa integrisanim zvukom

Alrad

Cenjen
Učlanjen(a)
11.02.2011
Poena
170
Imam Gigabyte-a520m-k i iz nekog razloga ne mogu da dobijem zvuk iz integrisanog Realteka, nema ga u listi kartica kad se klikne na ikonicu za zvuk na taskbaru.

Uredjaj je naveden U Device Manager kao ispravan i omogucen ali u Events stoji ovo:
Device HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0897&SUBSYS_1458A194&REV_1004\5&2d73551f&0&0001 requires further installation.

Probao sam sve zivo sto sam guglao ali bez uspeha. Drajver je naravno najnoviji sa sajta.

Zna li neko resenje?

Probaj u Device Manager-u, desni klik i Uninstall device.
Idi i u Control panel/Uninstall i pobriši Realtek drajver i odavde ako je ostao.
Proveri da li je dobro konektovan Front audio od kućišta.
Reinstaliraj draver za grafičku, možda konflikt za njegovim audio draverom.

Poslednja izmena:
Imam Gigabyte-a520m-k i iz nekog razloga ne mogu da dobijem zvuk iz integrisanog Realteka, nema ga u listi kartica kad se klikne na ikonicu za zvuk na taskbaru.

Uredjaj je naveden U Device Manager kao ispravan i omogucen ali u Events stoji ovo:
Device HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0897&SUBSYS_1458A194&REV_1004\5&2d73551f&0&0001 requires further installation.

Probao sam sve zivo sto sam guglao ali bez uspeha. Drajver je naravno najnoviji sa sajta.

Zna li neko resenje?
moras instalirat driver koji je samo za gigabyte ploce. ne sa realtek sajta.
skini drajver sa gigabajt-ov sajt ili ako zelis noviji

Sa Gigabajtovog je. [6.0.9373.1]

Jesi probao sa default Majkrosoftovim drajverom?

Isto je i sa MS drajverom i nema ga u System/Output.

11-ica?

Probaj odavde, za win 10 verziju.

Viđao sam sličan problem na laptopovima sa 11-icom, posle nekog apdejta (nisam shvatio uzrok, samo sređivao posledicu).

Ne, Win 10 je u pitanju. Svejedno sam probao i ovaj drajver i nece da se instalira, daje neku gresku.

Nije meni toliko bitno da dobijem zvuk, imam drugu karticu.
Bilo bi vazno da znam da nije hardverski problem da ne moram da vracam plocu.

Ne mogu neke Realek audio zvucne da rade bez

Intel® Smart Sound Technology (Intel® SST)​

Kucaj u search "dxdiag" i pokreni DirectX dijagnostiku. Imaš pod sound da li je sve OK i da li je vidi.
Da li je prikazana u Device manager-u pod Sound, video and game controllers (treba tamo da bude Realtek High Definition Audio)?

Siguran si da se ne kolje sa tom karticom koju imaš?

Stvar je bizarna. Radi svo vreme ali se ponudi kao izbor tek ako je utaknut bar jedan kabl.
Ne znam dal je normalno ali tako radi.

Mislim da sam to video još negde da piše no audio output avaliable dok se ne ubode 3.5mm džek.

Stvar je bizarna. Radi svo vreme ali se ponudi kao izbor tek ako je utaknut bar jedan kabl.
Ne znam dal je normalno ali tako radi.
Normalno je jer čeka detekciju. Iz Control Panela neretko ima opcija da ne radi detekciju nego odmah stavlja kao da je nešto stalno ubačeno.

Jedino što ne mogu da verujem da si se toliko cimao, pa cimao forum a nisi uopšte niti jednom pokušao da ubaciš zvučnik ili slušalice...

To je stvarno bizarno, kako znati 100% da radi ili ne ako nema neki zvučnik ili slušalice da proizvedu zvuk ? Moguće ja da radi i pokazuje da ima zvuka a da analogni deo (pred)pojačalo crklo ili sam jack nije dobar.

Cimao sam se jer nisam davno koristio integrisanu nego Audigy i X-Fi koji su uvek vidljivi bez obzira na detekciju.
Nije mi palo napamet da integrusa ne daje znaka dok ne utaknes kabl. Niti to negde pise.
Nije je ni bilo u Control Panelu da bih mogao da prebiram po opcijama.

Ne znam jel to moze da se namesti mada ne vidim nista cudno tu ako nije uboden 3.5 da je x u taskbar , ko jos koristi plocu bez zvucnika?

Nazad
Vrh Dno