Šta je novo?

Problem sa instalom Wina...

Ivan_tm

Slavan
Učlanjen(a)
19.05.2004
Poena
319
U pitanju je nov hard, na kome sam napravio particije, podesio aktivnu particiju i pokrenuo instalaciju. Nakon što je kopirao potrebne fajlove, setup je restartovao računar kao i obično. Međutim, umesto da se nastavi setup, dočekala me je poruka "Error loading operating system".
Nikada ranije nisam imao sličan problem, da li neko zna u čemu je stvar?

Poslednja izmena:
kako si podelio particije? ne chime, nego kako (raspored)?
pored toga, mislim da ne treba ti da aktivirash boot-abilnu particiju, vecc da pustish Win da to uradi..

pozdrav

Particioniši disk sa Partition Magic-om. Mislim, napravi ih opet, pod uslovom da si prethodno radio sa PMagic-om.
Možda su fajlovi na instalacionom WinXP disku>corrupted.
I na kraju, instaliraj WinXP.

edit: proveri jumpere... ,)

Poslednja izmena:
Kad pokrenes instalaciju, i stignes tamo gde te pita na koju particiju da instaliras, ti je obrishi i napravi novu. Formatiras je kako hoces i nastavis. 🙂 Dakle brisanje , pravljenje i formatiranje te particije sve sa instalacionim Win XP diskom.
Isti problem sam imao. Nov disk, nabacio ga na vec postojeci sistem i fino napravio particije i formatirao. Kada sam kasnije hteo da instaliram Win na njega isto se desavalo kao i kod tebe. Dve noci sam se patio :d dok nisam probao da ubijem particiju i pustim ga da je sam pripremi.

BIOS, umesto Auto Detect postavi manual LBA Large...

Meni se to dešavalo kada su GRUB ili LILO iz Linuxa instalirani u MBR a Linux u primarnu particiju.
Uspeo sam sa fdiskom (fixboot/mbr), a brisao sam i postojeće particije (primarnu,extended, logičke) pomoću fdiska i nakon toga sam ponovo pokrenuo instalaciju XP-a, napravio particije pomoću nje, na prvu instalirao sistem i prošlo je.

Nazad
Vrh Dno