Nabukodonosor
Čuven
- Učlanjen(a)
- 10.12.2003
- Poena
- 865
Ovako, pokusavam da instaliram Vistu na IDE hard od 80GB. Pored njega imam jos dva sata2 diska od po 250GB. Jedan je podeljen na C i D a drugi je ceo na E. Ovaj od 80GB je na H. Naime, instalacija pocne kako treba ali kada prvi put resetuje racunar dodje do onoga Press any key to boot from cd....i posle odbrojanih onih 5 tackica tu samo stoji, ne nastavlja instalaciju sa harda. Inace, u biosu mi je podeseno butovanje po redosledu, floppy, cd rom, hard drive, a kod hard drive-a prvo dva od po 250GB, pa ovaj od 80. Probao sam i da stavim ovaj od 80 da bude prvi ali nece. Onda sam probao da iskljucim ova dva sata diska ali opet isto. Posle sam eksperimenta radi samo resetovao racunar i ubacio WindowsXP instalacioni disk da vidim da li ce da prodje ono Press any key...i da nastavi da ucitava WindowsXP koji mi je na jednom od ova dva sata diska, ali i on je isto tu zakucao. Onda sam probao da iskljucim ovaj IDE hard i da probam onda i bez njega je sve proslo kako treba, prodje ono press any key i nastavi sa ucitavanjem OS-a. Inace, i svi diskovi su mi postavljeni na Active i svi su NTFS. Kako da resim ovaj problem?