Šta je novo?

problem sa instalacijom na xp pro

• Začetnik teme Začetnik teme pajo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pajo

Čuven
Učlanjen(a)
19.04.2003
Poena
601
imam problem sa instalacijom programa na xp pro, naime nijedan program nece da se instalise(dreamviewer.fireworks,igre koje su starije od 2000 god.,) Sve zivo sam pokusao ali stvarno neznam u cemu je stvar i izgleda da mi je jedino resenje da se vratim u win 98.Da li neko ima neki odgovor na ovo pitanje bas mi se i ne vraca na win 98

Da li imas instaliran Service Pack 1?
Meni nije hteo da instalira Sims Livin' Large dok sam imao WinXP bez SP1. Kad sam instalirao SP1 instalacija Simsa je prosla bez problema.

Pa instaliraj paralelno XP i 98, to je u prakticno neophodna kombinacija.
Ja, na primer, imam laser (samsung ML 5000G) za koji ne postoje drajveri za XP pa stampam preko akrobata i 98.
A nije lose da imas oba u slucaju da neki software ili hardware zaje**va pa mozes da probas na oba sistema.
Za vecinu starog software-a nema pomoci, dok za igre ponekad postoji patch za XP.

Pozdrav

pajo, prvo sto mi pada na pamet je da se nisi ulogovao sa administratorskim nalogom! ja imam XP i do sada nisam naisao na program koji nece da se instalira ili radi (u stvari, jesam jedan prastari DOS program, ali cak je i on proradio u Win95 compatibility mode... posto mi nije trebao, nego sam samo isprobavao, izbrisao sam ga... uglavnom, programi i igre koje ja koristim rade savrseno pod XPom)

drajveri su jedno a ne mogucnost instaliranja programa nesto sasvim trece.

pajo, idi u computer managment, pa nadji local users and groups. pogledaj kod tvog korisnika koje privilegije ima (u tvom slucaju pogledaj da li si clan Administrator grupe ili obican User)

pajo

ma nije accoun posto postoji samo jedan i to adninistrator tj ja znate sta se desava kada ubacicim dics setup proces ide do 99% i ni makac e sada je pitanje da li je u pitanju installshield

Ma najgluplje i najefikasnije resenje: format i reinstaliraj XP...to sto opisujes je totalno nemoguce tj. ne sme nikako da se desava...mnogo je jednostavnije krenuti od nule nego sada juriti gde je kvaka !

Naravno, preporucio bih da probas sa nekom drugom kopijom ( ...pretpostavljam da nemas original, jel' da ? ) i da se drzis proverenih procedura instalacije ostalih neophodnih komponenti posle samog OS-a...

Nazad
Vrh Dno