Šta je novo?

Problem sa instalacijom modema u W98

• Začetnik teme Začetnik teme vukota
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vukota

Čuven
Učlanjen(a)
22.10.2003
Poena
619
Imam na kompu i W98 i WXP. Na XP mi je sve ok sa modemom i konektovanjem na internet, ali 98 mi uopste ne prepoznaje modem.S obzirom da imam drivere na disketi pokusao sam da ih instaliram (kao sto sam uradio i kod XP),ali mi izlazi prozor na kome pise da instalacija moze da se uradi samo iz Windows NT i ne dozvoljava mi da ih instaliram.
Sta znaci poruka koju mi izbacuje i kako mogu da instaliram pomenute drivere za modem kako bih mogao da se kacim na internet i iz 98.
Hvala unapred

probaj da stavis standard 56K windowsov drajver i tebalo bi da radi.

Koje je to modem ????

Modem je AZTECH CNR V.92.
Gde mogu da skinem te Windowsove drivere?

Poslednja izmena:
Ako je nesto zaguljeno pri instalaciji 98-ice to je modem. Zna da bude prava nocna mora. Procitaj tacnu oznaku na cipu pa na pomenuti driverguide.

Poslednja izmena:
Uzas-nista nisam uradio!

Drugari, skinuo sam drivere za moj modem i sa linka Aztecha i sa stranice Packard Bell (moj PC), instalirao sam prvo jedan pa onda i drugi (naravno probao prvo sa jednim pa kad nisam uspeo onda i sa drugim) i bas nista. Mozda ja ne znam kako se to radi, ali posle otvaranja Modem Settingsa u Panelu kaze mi da modem nije instaliran i da krenemo sa pronalazenjem modema u PC.Onda krene da trazi sam i kaze da u PC nije instaliran nikakav modem i nudi mi da ga pronadjem sa liste.Na listi ima Aztech modema,ali nema mog modela i onda kaze da ako ga nema na listi da ga nadjem u arhivi PC-a. E tu krecu moje muke. Posle instalacije modema arhiva modema mi se smestila u: C:\WINDOWS\OPTIONS\CABS i kada da ga u asistentu za pronalazenje modema tu lokalizujem i kliknem Sledece,asistent se smrzne i cao.
Sta da radim,dajte korake da napokon instaliram modem!
Pozdrav i hvala unapred

najjednostavnije
raspakuj drajvere u neki folder
idi u system properties pa hardware
selektuj taj modem(koji je verovatno prepoznat kao comunnication device) i odaberi update driver
a onda mu daj lokaciju tog drajvera koji si negde raspakovao

ili zamoli komsiju da dodje i instalira modem

Tako je. Drajver na čiju putanju ukazuješ treba da bude raspakovan u nekom folderu.

Filo je napisao(la):
najjednostavnije
raspakuj drajvere u neki folder
idi u system properties pa hardware
selektuj taj modem(koji je verovatno prepoznat kao comunnication device) i odaberi update driver
a onda mu daj lokaciju tog drajvera koji si negde raspakovao

ili zamoli komsiju da dodje i instalira modem

Uradio sam sve kako si napisao i PC uopste ne registruje da modem uopste postoji. Kada hocu preko Asistenta da ubacim novi hardware i drajvere za njega.On prvo pokusava da ga detektuje sám,ali naravno bez uspeha,onda mi nudi da selektujem hardware koji hocu da aktiviram i kada izaberem "Modem" on mi izbacuje listu sa markama i modelima.Izaberem Aztech i kada treba da izaberem model,na listi nema mog modela i onda pronalazim folder sa raspakovanim drajverom.Kada ga lokalizujem i pokusam da ga instaliram tu se zavrsavaju svi moji pokusaji jer PC to ne prihvata i ostaje bez odgovora.Kazem bez odgovora,jer mi ne izbacuje nikakav prozor u kome mi kaze da ima greske,da ne moze da uradi instaliranje,da nesto fali,......i slicno.
Na XP mi je sve OK,ali sa 98 je uzas.Pomagajte.
Pozdrav

Sta to nesto pise u tom prozoru sa greskama?

Probaj ovako. Naravno sve se odnosi na 98 tj kada racunar podignes u Win98.

1. Idi u Device manager i izbriši sve modeme koje imaš u Win98ici.
2. Restartuj računar.
3. Kada se racunar startuje, trebalo bi da prijavi da je nasao novi uredjaj ali da ne zna sta je. Prodji kroz proces instalacije da momenta kada ti da listu modema.
4. Ne klikci na dugme have driver iz rucno odredjivane lokacije drajvera. Iz liste odaberi Microsoft i nadji STANDARD 56K MODEM.
5. Instaliraj ga kao takav i restartuj racunar.

Ovo bi trebalo da radi i da se modem registruje a da ga Win98 prepozna. E sada treba da nadjes drajvere.

1. Idi u Control Panel i na Modem (valjda je tako u 98ici)
2. Klikni na tab Modem i obelezi svoj modem tj. standard 56K i klikni na Properties.
3. Klikni na tab Diagnostic i klikni na dugme Modem Query ili nesto slicno.
4. Izbacice ti neke brojke i slova i znakove
5. ako mozes zapisi sve to ili nekako uhvati taj screan i posalji ga ovamo da vidimo koji je tacno model modema pa da ti nadjemo drajvere koji su za njega OK.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
rakabencmark je napisao(la):
Probaj ovako. Naravno sve se odnosi na 98 tj kada racunar podignes u Win98.

1. Idi u Device manager i izbriši sve modeme koje imaš u Win98ici.
2. Restartuj računar.
3. Kada se racunar startuje, trebalo bi da prijavi da je nasao novi uredjaj ali da ne zna sta je. Prodji kroz proces instalacije da momenta kada ti da listu modema.
4. Ne klikci na dugme have driver iz rucno odredjivane lokacije drajvera. Iz liste odaberi Microsoft i nadji STANDARD 56K MODEM.
5. Instaliraj ga kao takav i restartuj racunar.

Ovo bi trebalo da radi i da se modem registruje a da ga Win98 prepozna. E sada treba da nadjes drajvere.

1. Idi u Control Panel i na Modem (valjda je tako u 98ici)
2. Klikni na tab Modem i obelezi svoj modem tj. standard 56K i klikni na Properties.
3. Klikni na tab Diagnostic i klikni na dugme Modem Query ili nesto slicno.
4. Izbacice ti neke brojke i slova i znakove
5. ako mozes zapisi sve to ili nekako uhvati taj screan i posalji ga ovamo da vidimo koji je tacno model modema pa da ti nadjemo drajvere koji su za njega OK.

Pozdrav.

Brate Rako,probao sam sve sto si mi napisao X puta i ne vredi.Nisam uspeo da instaliram modem.Kao prvo racunar uopste nije prepoznao da postoji novi hardware,onda sam krenuo da ga instaliram sam po tvojim uputstvima.Kada ga on nije sam nasao ponudio mi je listu i na listi uopste nema Microsofta vec sam morao da odaberem bez firme Standard 56K Modem. Kada sam ga instalirao usao sam u Diagnostic,ali nema Modem Query-a.Sada sam usao u Modem Settings iz XP-a i on mi izbacuje na tabu Registracija Modema sledece (ako ti to uopste nesto znaci):

Audio/Modem Riser
Chipset...................SiS
Audio Codec.............SigmaTel-50
Modem Codec...........SIL-22(Sec)
Details....................Intl,DAA(C).

Mozda sam se nalupetao ovim sto sam napisao,ali kao laik nisam nasao nista drugo u vezi modema.
Hvala ti u svakom slucaju,pa ako ti ovi moji podaci nesto znace mozda mi i pomognes ili bolje receno pomognete
Pozdrav svima

ajde pozovi nekog da dodje kod tebe i instalira ti modem
a ti tom prilikom gledaj i zapisuj sta covek radi

Vukota odakle si ???

Imam ja gomilu nekih drajvera za modem ali je mnogo veliko da ih ovde stavljam oko 20tak MB.

Ako hoces mozes mi ostaviti telefon pa da se cujemo glasom. bice lakse tako.
Ako ne mozemo da sredimo onda cu ja na virtual da krknem 98 pa da to odradimo.

Javi se.

Nazad
Vrh Dno