Šta je novo?

problem sa instalacijom drivera za graficku

katics

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2003
Poena
620
pozdrav svima..ovako imam jedan onako malo cudan problem...naime instalirao sam vistu a na laptopu na kojem imam ati HD2600 (laptop je Toshiba P200)skinuo sam nove drivere ali nece da prepozna graficku..u device manageru mi kaze "Standard VGA Graphic Adapter" i nista mi ne pada na pamet sta bi moglo biti..

inace zaboravih da kazem da sam skinuo drivere sa toshibinog sajta

Poslednja izmena:
uspeo sam da resim problem..ispada da ATI kao sto je vec neko rekao u nekom od postova ne daje nikakvu podrsku za Mobility modele.Pa sam pomocu DH Mobility moder uspeo da instaliram drivere kako treba! eto mozda nekome i zatreba..pozz

Koja sugava fora. Kakva je to firma koja ne podrzava sopstvena resenja? Jasno je zasto su upali u AMD, a bice jasno i kad sa AMDom upadnu u neku trecu firmu, kako su krenuli ;)

Tako je i kod NVidie... Jednostavno.. NVidia svim proizvodjacima (HP, Dell, FS, Toshiba, Acer, ...) dostavi driver, a oni treba da ga srede i okace na svom sajtu. Medjutim, retko se desava da okace nove drivere.

Svi NV driveri podrzavaju Go chipove ali informacije o njima nisu ubacene u .inf file. Jedan lik koji je pokrenuo www.laptopvideo2go.com uspesno moduje sve drivere i prilagodjava ih Go chipovima.

ATI: http://www.driverheaven.net/modtool/
NVIDIA: www.laptopvideo2go.com

Za sve tipove ATi ja (i mobility) moze da posluzi Radeon Omega driver, meni je uvek radio kada vec nisam znao sta cu (konkretno u nekom laptopu sa X200 grafickom), nista drugo nije radilo ali zato najnoviji Omega je resio stvar!

Moram i ja da pohvalim www.laptopvideo2go.com jer sam skoro primetio da ako laptop dolazi sa preinstaliranom Vistom - velike su sanse da na zvanicnom sajtu uopste ne postoji XP drajver !!!

Tipican primer je Acerov 7720G lap za koji sam morao da preorem internet ne bi li nasao odgovarajuci 8400M drajver dok nisam naleteo na gorespomenutu web stranicu ...

Vrh Dno