Šta je novo?

Problem sa instalacijom Canon iR1020

Masterchief

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
619
Imam problem sa Canon-om iR1020. U pitanju je multifunkcijski printer/skener/kopir. Nikako ne mogu da instaliram ovaj uređaj jer mi svaki put kad konektujem printer na USB prilikom automatske instalacije kaže cannot recognize usb connection, a ručno uspevam da instaliram samo printer, a ne i skener. Ista situacija i na XP-u, i na Visti, i na 7-ci. Drivere sam skidao direktno sa Canon-ovog sajta, probao sam sa svim verzijama, ali i dalje ne mogu da ga instaliram. Čak sam mislio da me zavitlava auto device instalation na 7-ci pa sam disableovao isti u group policy, i ništa. Računar prepozna Canon iR1020 UFRII printer i imam unknown device Canon iR1020. Da li negde grešim pokušavao sam više puta na različitim računarima sa različitim verzijama windowsa (imam 2 takva uređaja i uvek je isti problem) i brisao sam drivere iz print server/print managera i uvek isto windows detektuje novi hardver (i na 7-ci instalira generički driver ako ne sprečim), ali Canon driver kaže usb device not recognizedi, prijavi instalaciju kao failed i uvek mi se pojavi Canon iR1020 UFRII printer i unknown device sa istim imenom. Izmenjao sam i USB kablove i opet isto. Da li neko ima ideju šta još da probam?

ako ti je ispravam taj canon,
tebe muchi usb port na racunaru
il si stavio stampac na neki usb hub il imas previse usb uredjaja i to ti pravi problem.
probaj na drugim racunarima kako se prikazuje.
sto se drajvera tice, cesto na sajtu imas samo drajver za stampac dok je do skener drajvera teze doci ( ako nemas originalni cd )

Poslednja izmena:
Originalni cd nemam. Probao sam na više računara (5 računara svaki je drukčiji sa različitim operativnim sistemima), i baš sam probao da zakačim samo Canon-a na USB. Imam dva takva Canon-a i nemoguće da su obadva neispravna. Znam da sam ih prethodno instalirao bez problema (mada sa original CD-a). Sve drivere sa Canon-ovog sajta sam probao, tražio sam baš i drivere samo za skener funkciju, ali nema uvek me baca na sajt proizvođača.

Problem rešen. Nabavio original disk i na njemu su bili driveri za skener. Čudi me da nisu iste stavili na sajt.

ima par modela tih mfc ili psc kako ih koji proizvodjac zove,
gde ne mozes da iskopas full driver al nikako. jedan od njih je i cuveni hp 3300 psc.
5 dana sam kopao po netu da nadjem, naisao na gomilu besnih ljudi koji imaju isti problem al drajvera za skener nema nigde kao ni softvera za fax. nasao na nekom sajtu skinuo 330 mb i sve radi. taj sajt ne postoji vise i chuvam drajver na 4 kompa :)
to je fora proizvodjaca "kupi CD".

Vrh Dno