Masterchief
Čuven
- Učlanjen(a)
- 31.12.2003
- Poena
- 619
Imam problem sa Canon-om iR1020. U pitanju je multifunkcijski printer/skener/kopir. Nikako ne mogu da instaliram ovaj uređaj jer mi svaki put kad konektujem printer na USB prilikom automatske instalacije kaže cannot recognize usb connection, a ručno uspevam da instaliram samo printer, a ne i skener. Ista situacija i na XP-u, i na Visti, i na 7-ci. Drivere sam skidao direktno sa Canon-ovog sajta, probao sam sa svim verzijama, ali i dalje ne mogu da ga instaliram. Čak sam mislio da me zavitlava auto device instalation na 7-ci pa sam disableovao isti u group policy, i ništa. Računar prepozna Canon iR1020 UFRII printer i imam unknown device Canon iR1020. Da li negde grešim pokušavao sam više puta na različitim računarima sa različitim verzijama windowsa (imam 2 takva uređaja i uvek je isti problem) i brisao sam drivere iz print server/print managera i uvek isto windows detektuje novi hardver (i na 7-ci instalira generički driver ako ne sprečim), ali Canon driver kaže usb device not recognizedi, prijavi instalaciju kao failed i uvek mi se pojavi Canon iR1020 UFRII printer i unknown device sa istim imenom. Izmenjao sam i USB kablove i opet isto. Da li neko ima ideju šta još da probam?