Šta je novo?

Problem sa image-om!!!

BattleNexus

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
319
Imam image koji je .bin format,ali zajedno sa njim i .cue sheet fajl preko kojeg podizem image.Pokusao sam preko Alcohol 120%(posto on moze podizati .cue sheet image fajlove),ali cim podignem image komp mi uspori do boli,to je neopisivo koliko uspori,ne mogu nista uraditi(ni pokrenuti,otvoriti,kopirati,nijednu funkciju).Pokusao sam da otvorim image preko Alcohol-olovog virtual drajva i odmah se sistem zaledi.Sta drugo uraditi,nego restart posto nista drugo ne reagira(ni ctrl+alt+del,alt+F4...).Sada da li je moguce da image ima greske pa je sistemu teskoda cita fajlova sa image???I da li ga je moguce spasiti???Mozda pomocu nekog programa koji je bolji od Alocohola ili nesto slicno.I da li je moguce image konvertovati u drugi image format(npr. u .iso ili .mds)???

Sto se tice konverzije image u drugi format, probaj program MagicISO: www.magiciso.com

Mada, moguce je da te zeza samo Alcohol, pa bi mogao da probas neku drugu verziju doticnog.

Hvala na savjetu!!!

Pokusao sam preko MagicISO da konvertujem image i nije uspjelo samo izbaci prozor na kojem pise Error i nista vise.Cak sam pokusao da extraktujem sadrzaj preko MagicISO i to nije uspjelo.A da stvar bude jos gora image jos uvijek stoji podignut na virtual drajvu od Alocohola i ne mogu ga spustiti.

Deinstaliraj Alcohol, restartuj Windows, pa onda probaj konverziju image-a.

Ok,thanks.Da li mozda ima neki drugi program slican poput MagicISO,mislio sam da probam DiscJuggler i UltraISO.

Probaj pre reinstalacije da maknes .cue, preimenuj .bin u .iso i mountuj ga, pa vidi sta se desava.

Ah,UltraISO ne podrzava .bin fajlove odnosno ne cita ih,dizajniran je samo za .iso image,a zato moze da ih konvertuje u .bin i u .nrg(koja gluuuuppoostt).Tako da sam uzaludno utrosio vrijeme.Zna li iko mozda imali jos kakvih programa za ovaj moj slucaj???

Poslednja izmena:
Hm, necu da budem dosadan, ali probaj ono sto sam gore napisao. Meni je pomoglo, a u svakom slucaju nece ti naskoditi 😉

Druze na sta se odnosi ta tvoja reinstalacija???Namjeravam probati to sto si mi predlozio,posto sam to i sam bio radio par puta i meni je bilo uspjevalo!!!

Poslednja izmena:
Mislio sam na BlackNeo-v post, da pre reinstalacije koju je on predlozio, probas da preimenujes .bin fajl u .iso i da ga tako mountujes.
Imao sam problema sa .cue fajlom i ovo mi je resilo problem. Medjutim ovo ne radi uvek sa svim .cue/.bin imageima. No, kao sto sam rekao, nista te ne kosta da probas.

Imam image koji je .bin format,ali zajedno sa njim i .cue sheet fajl preko kojeg podizem image.Pokusao sam preko Alcohol 120%(posto on moze podizati .cue sheet image fajlove),ali cim podignem image komp mi uspori do boli,to je neopisivo koliko uspori,ne mogu nista uraditi(ni pokrenuti,otvoriti,kopirati,nijednu funkciju).Pokusao sam da otvorim image preko Alcohol-olovog virtual drajva i odmah se sistem zaledi.Sta drugo uraditi,nego restart posto nista drugo ne reagira(ni ctrl+alt+del,alt+F4...).Sada da li je moguce da image ima greske pa je sistemu teskoda cita fajlova sa image???I da li ga je moguce spasiti???Mozda pomocu nekog programa koji je bolji od Alocohola ili nesto slicno.I da li je moguce image konvertovati u drugi image format(npr. u .iso ili .mds)???

Imao sam identican problem danas (doduse sa mdf imageom i DAEMON Tools-om4.08)!
Problem sam resio instaliranjem DAEMON Tools 4.09 -sada cita image bez problema! Probaj sa DAEMON Tools 4.09, nadam se da ce ti uspeti. (ili novijim, postoji i 4.10 verzija ali sa njom mora da se snimi neki ad aware program, ali ako ne uspes ni sa 4.09 verzijom, probaj sa ovom 4.10).

Link: http://ww2.cdmediaworld.com/hardware/cdrom/cd_utils_virtual.shtml#DAEMON Tools

Probao sam sa Daemon Tools,pa reinstalacija,pa konvertiranje,extraktovanje....
Ja i dalje smatram da image ima gresku ILI posto sam taj image skidao sa torrenta,pa smatram da image nije 100% kompletan.uTorrent mi je pokazivao da je 100% downloadovo,ali poslije par minuta(kad sam kopirao image)uTorrent je napisao error odmah poslije 100% downloaded.

Nazad
Vrh Dno