Šta je novo?

Problem sa ikonicama

• Začetnik teme Začetnik teme NSX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

NSX

- Honda RuleZ -
Učlanjen(a)
18.01.2002
Poena
705
Kad sam instalirao RealPlayer 10.5 na ovu 98cu on je pokupio sve formate za sebe (slike filmove mp3) i kad sam ga deinstalirao ikonice su se vratile na standardne ali cim sam resetovao racunar pojavile su se one ruzne obicne kao da win ne zna cime da ih otvori ( a zna jer ne moram da biram program ).

Ima li kakav dobar tweaker da vratim to kako je bilo ili moram po registry-ju da prckam?!

Asociraj neki drugi program sa tim ekstenzijama (recimo Ctrl+P u Winampu, ili Options u Media Playeru).

Ako sam te razumeo Win ne zna cime da ih otvori. Pa nista, idi desnim klikom na ikonicu, pa na propertis, pa pod General imas u drugom redu opciju "Opens with:" pa ti lepo klik na "change", pa u listi nadji program kojim hoces da se taj file otvara, bio on WMP ili Winnamp il' sta vec, pa udri "ok" i to je to, i tako za sve te file-ove nadji sta treba...:wave:

Poslednja izmena:
Probaj da rucno u ACDSee-u i WMP-u nanovo odredis koje ce ekstenzije da otvara, trebalo bi da se onda vrate ikonice.

Poslednja izmena:
Ako ih otvara sa odgovarajucim programom mozda je samo zbrljao kes za ikone. Najlakse je da ga oporavis sa TweakUI a mislim da bi stvar resilo brisanje fajla C:\WINDOWS\SHELLICONCACHE (fajl je skriven)

Ako ih otvara sa odgovarajucim programom mozda je samo zbrljao kes za ikone. Najlakse je da ga oporavis sa TweakUI a mislim da bi stvar resilo brisanje fajla C:\WINDOWS\SHELLICONCACHE (fajl je skriven)

Probao repair sa tweakUI i ne pomaze, a ni ovo drugo.

Probaj da rucno u ACDSee-u i WMP-u nanovo odredis koje ce ekstenzije da otvara, trebalo bi da se onda vrate ikonice.

E ovo je odradilo posao mada kad sam nanovo to odradio sa ACDom ikonice su ostale iste (i za slike) i mislio sam da od toga nema nista medjutim obzirom da sam poprilicno tvrdoglav u WMPu sam makao sve i odjednom su se pojavile ikonice za slike i stari Media Player (znaci ona kamerica za mpeg i avi fajlove) !

I onda sam za wmv samo uradio always open with i vratio je i za njega tako da je sad sve OK.

Hvala puno.

E ovo je odradilo posao
Problem sa ikonicama je to što XP uopšte ne drži u Registry-ju definicije na jednom mestu, nego negde drži opšu definiciju za klasu fajlova, negde drži pojedinačne definicije, a negde isto tako pojedinače ali koje imaju viši prioritet. Ovo može da napravi takvu zbrku da je to čudo (pa tako ti definišeš ikonicu i jasno stoji u Registry-ju da si ispravno definisao, ali on ne prikazuje tu ikonicu nego neku drugu, ili generičku, ako postoji zbrlj na mestu gde je definicija sa višim prioritetom). Ja sam imao sličan problem sa ikonicama za fajlove formata za slike. To se rešava tako kako je rečeno, probaš asocijaciju ovim, pa onim, pa ako neće pobrišeš sve od te vrste po Registry-ju pa opet.

Poslednja izmena:
Radi se o 98ici 🙂
Tja, ja se više ne sećam kako je to organizovano na 98ici (ako sam ikada i znao), možda je i isto, ali ja na 98 nisam imao takve probleme, pa nisam ni imao prilike da se upoznam sa tom čudnom Registry arhitekturom. Možda sam jednostavno imao sreće. Na 98 se uvek dešavalo da kad mu kažem "stavi tu ikonu" dobijem tu ikonu. Na XP-u se ne jednom dešavalo da mu kažem "stavi tu ikonu" i ond avidim opet neku drugu ili - još gore - da stavim jednu ikonu za JPG fajlove a onda vidim da su svi grafički fajlovi dobili tu istu ikonu, iako u definicijama u Registry-ju za svaki od njih jasno stoji druga.

Nazad
Vrh Dno