Šta je novo?

Problem sa IIS 5.1 & PHP-om !!!

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Znachi problem je sledeci.
Nikako nece da mi prodje php naredba

fopen("fajl.txt",'w');

Znachi, uvek mi kaze:

fopen(vesti.txt): failed to open stream: Permission denied in ....

A stavio sam da mi vesti.txt bude i writabilan i readabilan, ali...
Cak mi i funkcija iswritable("vesti.txt") vraca da je fajl writabilan, ali fopen nece pa nece.
Jel problem u IIS 5.1 (tj. u mom nepoznavanju podeshavanja istog) ili ...?

jox je napisao(la):
Znachi problem je sledeci.
Nikako nece da mi prodje php naredba

fopen("fajl.txt",'w');

Znachi, uvek mi kaze:

fopen(vesti.txt): failed to open stream: Permission denied in ....

A stavio sam da mi vesti.txt bude i writabilan i readabilan, ali...
Cak mi i funkcija iswritable("vesti.txt") vraca da je fajl writabilan, ali fopen nece pa nece.
Jel problem u IIS 5.1 (tj. u mom nepoznavanju podeshavanja istog) ili ...?

Mislim da je problem u podesavanjima pristupnih prava na nivou OS-a i korisničkih naloga. Imao sam problem koji sam već opisivao na forumu , sa XP-om i php-om, na žalost bez odgovora. Naime , ista firma , dva računara u istoj mreži sa istom instalacijom XP-a, nisu se ponašala na isti način sa potpuno identičnim podešavanjima php.ini fajla i iste verzije IIS-a.
Pokušavao sam svašta . preporuke iz php manuala ali na kraju je administrativni panel, koji sam radio ostao na onoj mašini koja je htela da radi, jer nisam imao volje da im čačkam po mreži i dodeljujem prava kad već ne spada u moj delokrug i obavezu (a i nisam bio plaćen za to :D :D ).

Dekius
P.S. Ako te zanima problem koji sam opisao pogledaj u ovom forumu pod "Problem sa IIS,XP i php-om" ili nešto tako , već sam zaboravio.

da ja isto iz licnog iskustva sam se par puta uzasnuo sta mi je IIS odbio da radi, glavna stvar je kada umesto localhost ubacim svoju stvarnu IP adresu, pa treba mu 5 2 min. da ucita prvu stranu :)....
za tvoj problem ja ti savetujem da uzmes i otvoris novog usera, da mu das sve privilegije nad dir-om gde ti se nalazi txt fajl... onda instaliraj netscape, i ukucaj mu "adresu" sajta i on ce te pitati za sifru kojom treba da pristupis... onda ukucaj sifru tog novog user-a i ja mism da neces imati problema...

Da li si probao da ukucaš grešku koju ti IIS prijavi u Google. To je meni pomagalo, jer sam našao kako da rešim nekoliko problema. Naročito zato što sam radio na lokalnoj mašini sa IIS 5, a prezentacija stoji na serveru sa IIS 6 koji ima još neke dodatne zezancije za security.

Poz, Nick.

nisam... ali sam u medjuvremenu instalirao APACHE i sljaka bez problema...

Pa eto... zasto si uopste isao na IIS... On je po default-u za ASP, a Apache za PHP ;)

Nazad
Vrh Dno