Šta je novo?

Problem sa igrom C&C Generals

Sallee

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
319
Nisam nista menjao od hardvera samo sam radio reinstalaciju xp posle toga sve lepo instalira ali nece da pokrene igru c&c generals... kliknem na ikonicu i onda se pojavi onaj znak igre i tako stoji i nista se ne dogadja... da nije problem u sp3 ili windows framework-u... nesto mu neda da pokrene igru?

хм, ако се добро сећам, потребно је направити неке фајлове за профил у my documents, имао сам сличан проблем. али стварно ти не могу рећи које јер је давно било. нађи на гуглу.

Zaboravio sam da kazem da sam pre reinstalacije xp-a igrao igru bez problema

хм, ако се добро сећам, потребно је направити неке фајлове за профил у my documents, имао сам сличан проблем. али стварно ти не могу рећи које јер је давно било. нађи на гуглу.

a ja koliko se secam nije potrtebno nista cackati nego ako je dobro crekovo igru nevidim razlog zasto nebi radila ili mu je idalje potreban disk za igranje da je u romu ali da su mu potrebna nekak cackanja to sam sto posto siguran da nisu potrebna...

Kako igrati na 7-ci 64 bit ? To je mislim nemoguca misija. Ima li neko neki hint ? Posto nista nisam uspeo da nadjem na netu ? Posle instalacije kad se pokrene igra izbacuje neki error. Konfa iz potpisa.

Poslednja izmena:
да ли си инсталирао игру, након инсталације новог система или само покрећеш стару?

@Smallville
ако је теби радила не мора да значи да је свима, ја сам имао конкретно сличан проблем као што је овде наведен...

ma jesam reinstalirao sam je ponovo i ja se pitam zasto nece meni se mota po glavi da je zbog sp3...

Odes u My Documents, pa Command and Conquer Generals Data ili Command and Conquer Generals Zero Hour Data, vec zavisno sta pokreces, i tu kreiras u notepad-u novi fajl koji sacuvas kao options.ini
Obrati paznju na ekstenziju. Prilikom snimanja dole odaberes umesto txt -> all files, da bi snimio kao ini fajl.
U samom dokumentu ubacis ovo

AntiAliasing = 2
BuildingOcclusion = yes
CampaignDifficulty = 0
DrawScrollAnchor = yes
DynamicLOD = no
ExtraAnimations = yes
GameSpyIPAddress = 0.0.0.0
Gamma = 50
HeatEffects = yes
IPAddress = 0.0.0.0
IdealStaticGameLOD = Low
LanguageFilter = false
MaxParticleCount = 5000
MoveScrollAnchor =
MusicVolume = 50
Resolution = 1440 900
Retaliation = yes
SFX3DVolume = 72
SFXVolume = 64
ScrollFactor = 145
SendDelay = no
ShowSoftWaterEdge = yes
ShowTrees = yes
StaticGameLOD = Custom
TextureReduction = 0
UseAlternateMouse = yes
UseCloudMap = yes
UseDoubleClickAttackMove = no
UseLightMap = yes
UseShadowDecals = yes
UseShadowVolumes = yes
VoiceVolume = 78

i sacuvas. Rezoluciju naravno podesi onu koju koristis.
Zatim desni klik na precicu i pod compatibility podesis XP sp3 i otkacis run as admiinistrator.
I to je to. Radi i na Win7 x64.
Igra se iz nekog razloga zaglupi i ne kreira automatski ovaj options.ini fajl i zbog toga se ne pokrece.

Odes u My Documents, pa Command and Conquer Generals Data ili Command and Conquer Generals Zero Hour Data, vec zavisno sta pokreces, i tu kreiras u notepad-u novi fajl koji sacuvas kao options.ini
Obrati paznju na ekstenziju. Prilikom snimanja dole odaberes umesto txt -> all files, da bi snimio kao ini fajl.

AntiAliasing = 2
BuildingOcclusion = yes
CampaignDifficulty = 0
DrawScrollAnchor = yes
DynamicLOD = no
ExtraAnimations = yes
Gamma = 50
HeatEffects = yes
IPAddress = 0.0.0.0
IdealStaticGameLOD = Low
LanguageFilter = false
MaxParticleCount = 5000
MoveScrollAnchor =
MusicVolume = 50
Resolution = 1440 900
Retaliation = yes
SFX3DVolume = 72
SFXVolume = 64
ScrollFactor = 145
SendDelay = no
ShowSoftWaterEdge = yes
ShowTrees = yes
StaticGameLOD = Custom
TextureReduction = 0
UseAlternateMouse = yes
UseCloudMap = yes
UseLightMap = yes
UseShadowDecals = yes
UseShadowVolumes = yes
VoiceVolume = 78

Zatim desni klik na precicu i pod compatibility podesis XP sp3 i otkacis run as admiinistrator.
Igra se iz nekog razloga zaglupi i ne kreira automatski ovaj options.ini fajl i zbog toga se ne pokrece.

AntiAliasing = 2
BuildingOcclusion = yes
CampaignDifficulty = 0
DrawScrollAnchor = yes
DynamicLOD = no
ExtraAnimations = yes
Gamma = 50
HeatEffects = yes
IPAddress = 0.0.0.0
IdealStaticGameLOD = Low
LanguageFilter = false
MaxParticleCount = 5000
MoveScrollAnchor =
MusicVolume = 50
Resolution = 1440 900
Retaliation = yes
SFX3DVolume = 72
SFXVolume = 64
ScrollFactor = 145
SendDelay = no
ShowSoftWaterEdge = yes
ShowTrees = yes
StaticGameLOD = Custom
TextureReduction = 0
UseAlternateMouse = yes
UseCloudMap = yes
UseLightMap = yes
UseShadowDecals = yes
UseShadowVolumes = yes
VoiceVolume = 78

Meni ovo ne radi. I dalje izbacuje error. Imas li jos neki predlog ?

+1^

Meni takođe (posle XP-a) nije nikako uspelo da pokrenem Generale, prvo na Visti x64, pa onda ni na W7 x64. Probavao sam sto nekih fazona koje sam nalazio na netu po raznim forumima (ne sećam se tačno gde i šta pošto davno sam probao poslednji put).

Da li ima još nekih predloga pored Kenny-ja?

P.S. Evo linka gde možeš da nađeš iscrpnije o predloženom rešenju, pa ti možda onda upali. Ja ne mogu sada da probam, pa kada vidim da li mi radi, javiću.

Pozzz

Poslednja izmena:
Gore navedeni način je upalio kod mene. Znači:

1. Instaliraš igru
2. Izvršni fajl igre - Generals.exe --> Properties --> Ček za Run as Admin i Compatibility mode za XP SP3
3. Pokreneš igru (da bi napravila taj dir u MyDocs)
4. Prekineš, odeš u MyDocs, C&C Generals dir i kako je opisano gore, napraviš options.ini fajl
5. Pokreneš ponovo igru i meni je ovde sve proradilo kako treba.

Ako treba još pomoći, samo napred...
Good luck!

Ja sam ovo sve uradio i nece. Mozda je do hardware-a.

@dulsrules kada si pravio options.ini fajl tj txt fajl da li si ga nazvao "options.ini" i pre nego sto kliknes save moras staviti u tipu fajla "all files" i onda ce se napraviti .ini fajl u suprotnom ces imati "options.ini" txt fajl...

Sve sam odradio kako treba i nece. Kapiram da je skoro pa 100% do hardware-a. Neka nekompatibilnost ili sl.

Resen problem. Iskoristio sam vec napravljeni .ini file i prepravio u ono sto meni treba.

Osvezavanje teme :) imam problem sa ovom igrom - win 7 x64, igra radi, ali moze se reci delimicno :p udjem u igru, sve normalno, namestim protiv koga igram i ostalo, create game i kad udjem na mapu, posle mozda minut sve gradjevine mi se sruse i kao ''You have been defeated''.

Jel neko imao ovakav problem i zna kako da ga resim?

To im je zastita od piraterije. Meni se to desilo i prilikom promene operativnog sistema iako imam original igru. Jedino resenje je da nadjes neki drugi lekic.

Bas to, nije mi jasno kako na xp-u radi, a na sedmici nece, jer mi se to desava samo na win7...*** probacu to sto si reko.

Uspeo da namestim na Win7....Ali !

Jos jedan neobican problem - komp je iz potpisa, dakle vise nego dovoljno da igra radi perfektno, medjutim, posle 10ak min fps pocinje prilicno da pada, do tacke kada igra vise nije ni igriva. Upalim ja gpu-z, a gpu load 0%. Driveri naravno najnoviji (mada mislim da nije preterano relevantno za tako stari naslov). Nije na odmet napomenuti da igram Reborn The Last Stand Mod v5.0.

Zna li iko kako da resim ovo?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno