Šta je novo?

Problem sa igricama na GF4

• Začetnik teme Začetnik teme cilset
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cilset

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
319
Radi seo kompu sa Matsonic plocom i Celeronom 1.7Ghz, 256 Mb rama. Masina radi potpuno normalno sve dok se ne pokrene neka iole zahtevnija igrica tipa Fifa2005 ili WE9 i onda pocne da koci ili da zamrzava sliku.
Graficka je AGP 8x, ploca podrzava 4x - da li bi to mogao biti problem? Napominjem da je ista prica i sa Ati 9200.
Na hardu ima bed sektora, ali taj hard normalno radi u drugoj jacoj masini, mada se dosta greje. Memorija je ispravna - proverena sa Memtest.
Ne znam sta bi tu u stvari mogao biti problem, pa molim za pomoc!

To sto ti ploca podrzava samo AGP 4x nije apsolutno problem osim sto tera da i grafika od 8x radi na 4x.Prbaj nove drivere i vise memorije.

Poslednja izmena:
Ta konfiguracija je slaba za te igre. I još pored toga imaš hard koji je na izdisaju. Pojavom bad sektora hard disk drastično usporava. Pa kad u igri dođe do swapovanja onda nastaje kočenje kome nema kraja.

Mom drugaru se isto desava na takvoj konfi s'tim sto je kod njega u pitanju radeon 9200,ostalo je tu negde.Na istim tim igrama.Cini mi se da mi je rekao da je i njegov hard na izdisaju tako da....

Imao sam identican problem probaj sa Forceware 53.03 drajverima i resices sve probleme sa starijim i sa novijim igricama 😀

Instalirao sam ove drajvere, ali je problem ostao!

Radi seo kompu sa Matsonic plocom i Celeronom 1.7Ghz, 256 Mb rama. Masina radi potpuno normalno sve dok se ne pokrene neka iole zahtevnija igrica tipa Fifa2005 ili WE9 i onda pocne da koci ili da zamrzava sliku.
Graficka je AGP 8x, ploca podrzava 4x - da li bi to mogao biti problem? Napominjem da je ista prica i sa Ati 9200.
Na hardu ima bed sektora, ali taj hard normalno radi u drugoj jacoj masini, mada se dosta greje. Memorija je ispravna - proverena sa Memtest.
Ne znam sta bi tu u stvari mogao biti problem, pa molim za pomoc!
Kakve igrice si mislio da igras sa tom grafikom😀 256mb je malo za rad samog sistema a kamoli za neko igranje i povrh svega hard sa bed sektorima neznam sta si ocekivao, ovde covek nezna sta pre da navede kao problem, ali sto se pucanja igara tice to ti garantujem da je zbog harda mislim da ce sa novim hardom i jos 256mb navedene igre lepo raditi, 256mb je preterano malo i nepodnosljivo za neki normalan rad racunara pod winXP:wall:

tacno, sistem je taman dovoljan za sam WIN, a jos sa neispravnim HDD-om..
najbolje je da uzmes neku jeftinu 512 (ukupno 768Mb) i jos ako mozes da uzmes neku grafiku tipa 9550 128/128. onda si uradio pravu stvar..a ulaganje u to je prakticno minimalno s obzirom na cene polovnim komponenti tog tipa

stvarno nema sanse to da radi sa 256, ako si u mogucnosti stavi bar win98... veruj pomoci ce

Hm fifa bi trebalo josh nekako da radi u 800x600 na medium detaljima na toj konfi, 98mica bi ti pomgla dosta jer XP pojede rama pa ti ne ostane puno za igranje il da dokupish josh 256 rama, a i ne zaboravi da je to stari celeron sa 128kb kesha koji je blago recheno losh.

Mafia na Duronu na 1ghz sa 256 SD-a i GF2 MX400 32Mb (Win98) je bolje radila nego na Celeronu 2ghz 256 DDR-a i GF4 MX440 64Mb (WinXP)

Nazad
Vrh Dno