Šta je novo?

Problem sa icon spacing na desktopu

Sallee

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
319
Posle uninstala programa koji vizuelno prebacuje xp u w7 sve mi se vratilo u normalu ali preveliki razmak izmedju ikonica na desktopu je ostao... da li ima neka fora da vratim razmak kao sto je bio...? Probao sam iz pristupa iz Display Properties-a, tab Aperance, Effects, ali na desktopu se nista ne desava ali zato mi se sve smanjilo na kontrol panelu pa sam vratio stare vrednosti?

Start>Run>regedit>HKEY_CURRENT_USER>Control Panel>Desktop>HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics>IconVerticalSpacing> desni klik Modify

Pozdrav

Koliko je origalno za xp na koliko da namestim value?

Uff, mislim da je 32 ili 64, ali nisam siguran posto isto tako koristim "skin" za XP pa su mi vrednosti neke cudne. Uradi registry Back-up prvo, pa onda isprobavaj.

meni je -1125

I meni stoji -1125 znaci nista od toga da ce se vratiti u normalu...

Kazite mi na koliko vam stoji u Display Properties-a, tab Aperance, Effects icon spacing horizontal meni je bilo 82 pa sam namestio na 50 i radi ali fora je bila da mora da se restartuje racunar za desktop! Koliko je kod vas icon spacing horizontal?

Poslednja izmena:
Evo ja sam nesto isprobavao, stavio sam -1000 umesto -1125 i nista. Hmm, videcu da li postoji neki drugi nacin da se to uradi.

Aha, znaci mora restart. Ovako Icon spacing horizontalni/vertikalni: 43 oba.

Ljudi opet ja opet se nesto izmesalo na mom kompu, sad su mi neka slova previse tanka a neka previse debela i window je preveliki, zna li neko kako da resim ovo? Na prvoj slici su previse tanka slova nisu bila takva, a na drugoj u nekim aplikacijama se otvara mnogo veci prozor nego ranije i slova su deblja.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    24.9 KB · Pregleda: 42
  • 2.jpg
    2.jpg
    54.2 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
Jedino ostaje ako nekog ne mrzi da napise koja su mu podesavanja u appearance advanced za
active title bar
active window border
application background
captions buttons
desktop
inactive title bar
inactive window border
menu
message box
palette title
scrolbar
selected items
tooltip
window

Mislim da bi ti najbolje legao jedan reinstall sada... A kad vec to radis, stavi Win 7... Gre'ota je da na tako dobar komp ide XP...

Kolika velicina particije (C) je pozeljna za win 7 24GB? Planiram da stavim verziju 32bita da li dovoljno 15.6GB
Koliko % ce raditi programi koji su za xp na win7 32 bita?

Poslednja izmena:
Stavi particiju 20 GB, cisto da budes miran...

99% programa radi na Win7, narocito ako se uzmu najnovije verzije istih! Npr. Nero 6 ne radi ali Nero 9 radi savrseno...

Da li da instaliram audio, usb, ethernet drajvere za moju plocu iz xp foldera ili iz vista foldera? Vecinom postoje programi za xp i vistu za moju plocu na asus sajtu ali win 7 nema...

Poslednja izmena:
Ništa od toga nećeš morati, Win 7 će sve to povući sa neta najfriškije :)

Mozda sam malo dosadan... neznam odakle ce skinuti, kada ni na asusovom sajtu nema za win7 te drajvere??
Verovatno ce raditi xp drajveri za win 7...

Samo ti instaliraj Win7 i ne brini ništa :)

U slucaju da Win7 nema drajvere za tvoj hardware mozes da koristis drajvere za Vistu, rade bez problema i na sedmici.

Pozdrav!

Meni se i ne svidja W7 ultimate verziju sam ubacio... gde je add/remove programs (verovatno nema toga, da li ima zamena za tu opciju?) Da li ima neki W7 program za email poput outlook expressa? I cini mi se da na visti ima ona opcija kada gledas neke slike da budu poredjane onako ukoso, na w7 nisam to nasao mozda moze da se podesi w7 media centar da bude tako???
P.S. nisam nista ubacivao od drajvera i sve radi, bez neta....

Nazad
Vrh Dno