Šta je novo?

Problem sa IBM R51

• Začetnik teme Začetnik teme cilset
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cilset

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
319
Vec drugi put se desava BSOD koji ovako pocinje: 0x000000ed. Posle njega hard ode u raw format i onda mora reinstalacija. Microsoft u vezi ove greske kaze ovo:
http://support.microsoft.com/kb/297185/sr-cs
I dobro, ako je desktop racunar u pitanju da zamenim ide kabl, ali sta da radim kada je laptop u pitanju?
Nije mi to jasno!

Ajde ljudi, sigurno neko zna ovo. Taj kabl na laptopu nije onaj obican ide kabl, gde da to nadjem?
Da li bi tu pomogla zamena hard diska?

Mrzi me sada da rasklapam R51e, ali mislim da tu nema nikakvog kabla, tj disk se ubada direktno na konektor na ploci. Mozes da probas da izvadis pa vratis disk nalazi se sa iste strane kao i opticki uredjaj. Trebalo bi da postoji samo jedan sraf koji ga drzi, i lagano ga povuci ka napolje. Mozda je oksidirao neki kontakt, ali ne bih se kladio na to.

Ja bih pre isao na update BIOS-a, pa onda drugi HDD.

Poslednja izmena:
Da, znam da se lako vadi. Vadio sam ga. Dakle, nema tamo kabla, vec se direktno natakne na plocu kada se stavi.
Ali sta onda sa onim sto Microsoft kaze da treba da se zameni kabl u slucaju ove greske kada kabla nema?
Sada cu da vidim na Netu za BIOS, da li bi mozda pomoglo prebacivanje harda u pio mod?

BIOS nadjes na Lenovo sajtu, OBAVEZNO procitaj tacnu oznaku modela sa nalepnice (cetiri cifre-tri karaktera). Svakako uzmi drugi disk pa probaj instalaciju ponovo, a u najgorem slucaju je maticna ploca,... 🙁

Samo jos da pitam, ali pretpostavljam da ova greska nema veze sa bs na hardu. Odnosno, hard moze da nema bs, a da se pojavi ta greska?

Pa sudeci po onome sto M$ kaze, moguce je.

Nazad
Vrh Dno