Šta je novo?

Problem sa Htc Magic-om

daniel86

Cenjen
Učlanjen(a)
20.11.2009
Poena
151
Dragi drugari,drugarice i korisnici foruma i ovog telefona zamolio bih vas najlepse ako je neko ljubazan da mi pomogne,naime imam ovaj telefon 6 meseci i potpuno sam odusevljen telefonom ali ima jedna stvar koja me unistava !!ovako problem nastaje kad uzmem i instaliram vise aplikacija sa marketa restartuje mi se telefon i ne moze da se digne sistem nego ostaje na pozdravnoj poruci gde pise htc magic:crash:.ovo je vec 2 put da mi se to desava.pretrazio sam gomiletinu foruma i ni na jednom nisam mogao naci resenje(ili sam glup za to) nigde nisam nasao kako da odradim flesovanje telefona iz tog stanja koji sam opisao!?instaliranje sistema na kompu sam provalio skroz sam i dobro se snalazim ali ovo je prosto suvise komplikovano za mene:wall:,mogu da odem u servis alii kontam da ce ponovo ovo da se desi a mislim da je sustina ovog telefona u tim programima sa mreze i ako to ne mogu da iskoristim bolje da ga prodam i kupim neku retardiranu nokiju i zavrsim posao!!!
Izvinjavam se na ovom eseju alii ocajan sam i ako neko moze da mi pomogne bio bih veoma zahvalan Smile
ovo pise kad udjem u boot meni:

sapphire pvt 32A ship s-on h
hboot-1.33.0010 (sapp10000) CPLD-12
radio-3.22.20.17

verovatno si skidao neke program (lose)
jednom se i meni to desilo.. skinuo neki program za contacte i telefon samo rest i stane na htc magic.. problem sam resio hard resetom

verovatno si skidao neke program (lose)
jednom se i meni to desilo.. skinuo neki program za contacte i telefon samo rest i stane na htc magic.. problem sam resio hard resetom[/QUOTE]

Da li bi ti bio cim da mi objasnis kako se radi taj hard reset? na mail ili kako god zelis?!

Koji rom koristis, onaj koji si dobio? Najbolje bi ti bilo da stavis novi 2.2 ili 2.1 ako ne mozes bez sense-a

samo treba da se ukuca "HTC Magic hard reset" u Google ;)

elem:

To reset the HTC Magic phone using phone buttons

1. With the phone turned off, press and hold the HOME and BACK buttons.
2. Briefly press the END CALL/POWER button while continuing to press the HOME and BACK buttons.
3. When you see the screen with the 3 Android images, release the HOME and BACK buttons, and then press the TRACKBALL.

Tip If your phone hangs or freezes, remove the battery then wait for a few seconds, and then re-install it. After re-installing the battery, turn on the phone.

Odradio sam ovo i nista se nije promenilo :( isto ****** pojavljuje se screensaver htc?da li neko ima drugi predlog???

Možda da probaš da uđeš u Recovery, tako što upališ telefon držeći Home taster. Ako imaš neki custom recovery imaćeš verovatno opciju za wipe celog sistema. Krajnja solucija je da preflešuješ ceo telefon, ima negde na forumu uputstvo.

Puno korisnih znanja o tome imaš na XDA Developers forumu. Ja sam davno to radio, pa je najviše što mogu da uradim da te uputim ka tamo. Takođe mogu da ti preporučim RCMagic ROM, i to onaj što overklokuje Magic na 710MHz. Naravno, ti nisi još došao do tog nivoa, treba da ubaciš drugi Recovery ako fabrički nema mogućnost za brisanje sistema.

Probao sam to za home taster medjutim nista se ne desava,aaa sto se tice pomoci svaka je dobro dosla pa ako znas neki link sa upustvom bio bih zahvalan.a to za overclock ne znam bas da li bi radio i zezao se sa tim ja sam bas bas pocetnik!

Ajde ako neko zna link sa pouzdanim nacinom za flesovanje magic-a nek ga postavi jer na ovom forumu koliko sam gledao toga nema.molim vas ako neko zna nek objasni ili postavi.unapred hvala!!!

Pre bilo kakvog flešovanja, preporučio bih ti da prelistaš xda forum i da se informišeš o sledećim stavkama:
-root
-recovery
-radio
-custom rom

Jer ako ne znaš šta radiš, lako možeš brickovati telefon.

Pored ovih pojmova, potrebno je da saznaš koju verziju Magica imas.

E kad sve ovo prođeš, dođi ovde da ti preporučimo neki ROM, na osnovu verzije telefona (32A ili 32B), radia, itd.

Telefon (Magic 32A) sam root-ovao ovom metodom.

Ja već neko vreme koristim RCMagic v6 OC 710MHz i veoma sam zadovoljan.

Napomena: pored svih tvrdnji kako su ove ili one metode root-ovanja i flash-ovanja, verzije rom-ova potpuno sigurne, moraš biti svestan da SVE radiš na sopstvenu odgovornost. :wave:

Hvala puno na jasnom i korisnom odgovoru,raspitacu se za sve ovo pa cu videti !!inache znam koja je verzija telefona a to je:

sapphire pvt 32A ship s-on h
hboot-1.33.0010 (sapp10000) CPLD-12
radio-3.22.20.17

Nazad
Vrh Dno