Šta je novo?

Problem sa hladjenjem

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Imao sam problem sa ventilatorom na hladnjeku procesora (Cel 300A), skinuo ga izduvao prašinu ali nisam obratio pažnju na položaj indikatora temperature (mali duguljasti elastični senzor). Da li je pravilnije da on bude prislonjen uz hladnjak ili da stoji između rebara hladnjaka mereći disipiranu toplotu ne dodirijući ih? Koliko je normalna temperatura od oko 50 C koliko čitam u Biosu. Od nedavno brzina ventilatora u Biosu mi je stalno 0, a ventilator mi se ipak okreće. Šta može biti uzrok? Ploča mi je integrisana PC-Chips M747.
Pozdrav!!! cheers

Hmmmmm

Pa verovatno nisi lepo vratio taj senzor!

Senzor treba da dodiruje rebra. Temperatura od 50C je malo previsoka za taj procesor, ali nece mu nista faliti... naravno zavisi i koji je cooler na njemu i da li si izmedju stavio malo silikonske paste.

Ono za brzinu okretanja... proveri jos jednom da li si lepo "ubo" cooler u plocu, tj da ga nisi slucajno ubo u neko drugo mesto za drugi ventilator, posto se cesto na plocama vrlo blizu nalaze dva ili cak tri konektora za ventilatore, e pa ako si ubo u pogresan on ima normalan napon i vrti se samo ploca na onom "pravom" ne detektuje broj obrtaja. U uputstvu ti pise koji je zasta.

BTW, ovakve stvari postuj u "overkloking" ili "maticne ploce", bar smo tako navikli...

Nazad
Vrh Dno