Šta je novo?

Problem sa hirens-om

PoisonFree

Čuven
Učlanjen(a)
28.07.2004
Poena
619
Kada pokusam da pokrenem neku od aplikacija sa hirensa na konfiguraciji iz potpisa uvek imam isti problem. Ni jedna aplikacija koja pravi Ram drive ne moze da se pokrene. Izbaci mi poruku "error creating ram drive". citao sam na netu da su ljudi inace imali tih problema ali nisam uspeo da nadjem resenje.

Jel imao neko slicnih problema?

p.s. probano sa svim verzijama od 5 pa nadalje

Poslednja izmena:
Cini mi se da nisi jedini koji ima problem(e)....
Desavalo mi se da mnoge stvari sa v.7.2-7.5 ne funkcionisu kako treba ( probano na par razlicitih konfiguracija )

Ja probao sve od v. 6.x do 7.9. na nekoliko mašina, takav problem nisam video.
Jedan računar mi je pravio baš takav problem - baš svaki put - probano sa v7.4 i 7.7.
Ispostavilo se da je RAM neispravan (pokazao MemTest86).
E sad, mala je verovatnoća da RAM zapne uvek na Hiren-u, a da to nikako ne primetiš iz OS-a.
Probao bih taj CD na drugom računaru, pod obavezno. Ako je OK, protresao bih RAM preko noći.

kao sto sam rekao, probao sam sa gotovo svim verzijama od 5 pa nadalje, tako da otpada da je do cd-a. naravno, na 50 drugih racunara sve radi najnormalnije. isprobavao sam i sa drugim ramom ali se problem ponovio.

Slično iskustvo. Jednostavno na nekim mašinama taj ramo netje da radi kako treba.

yup, evo i kod mene, od verzije 7.2 naovamo...
ne na svim varijanta, ali npr varijantu samo VC nece da startuje, a ta mi bas treba cesto...

i ovde.... od sestice do 7.3 sve ok, ali kada sam izgubio/dao/zaturio/ 7.3 skinem 7.9 i nema sanse. Okacicu i neki screen kasnije...

EDIT: EvE ga!

Prilozi

• IMG_1842.webp
    IMG_1842.webp
    169.4 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
imam isti problem kao posion free 😡,mada mozda je do nekog podeshavanja u biosu a nisam se zezao sa tim!

Poslednja izmena:
sve mi vise lici da je do nf4 ploce?!?

i ja sam dosao do slicnog zakljucka, kod koga god da sam naisao na taj problem i po stranim forumima uglavnom svi imaju dfi nf4 ploce. moguce da se tu krije problem.

danijel00 je napisao(la):
sve mi vise lici da je do nf4 ploce?!?
Hm... moguce?! to za nf4, ali meni ne radi na nf2 leadtek, a imam pored tog kompa jos jedan, sa asrock-om nf2 i na njoj radi isti disk.
Znaci obe su nf2, ali hirens radi samo na jednoj, bez greski.

Tako da bih pre rekao da je do neceg sitnijeg, ne generalno do cipseta.

poslao sam mail tvorcima pa cemo da vidimo sta ce oni da odgovore.
menjao sam sve i svasta u biosu ali problem nisam uspeo da otklonim.

evo resenja.
Kada bootujete sa cd-a, u meniju izaberete opciju DOS -> DOS (NO EMM386) . Posle toga sa M udjete u meni i odatle birate program koji zelite. Meni je radilo, nek proba jos neko.

evo da ozivim temu i obradujem sve koji su imali ovaj problem.
Izasla je verzija 8.0 hiren'sa i na njoj je ovaj problem o kome smo pricali resen. evo kod mene sada sve radi.

Evo sada dok ovo pisem vidim da je vec izasla i verzija 8.1.

Nazad
Vrh Dno