Šta je novo?

Problem sa hibernacijom

• Začetnik teme Začetnik teme dbaja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dbaja

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2001
Poena
619
Opet se ponavljam ali ipak nisam resio problem. Kada kompjuter prebacim u hibernaciju pa ga "probudim" posle kraceg vremena (recimo sat vremena) sve je ok. Medjutim kad on odspava celu noc pa ga "probudim" sutradan, javlja se IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL bez objasnjenja da je bilo koji drajver neispravan. Samo daje adrese 0x0000000A (0x00CAF673, 0x0000001C, 0x00000000, 0x804E676E).
Sta ga *ebe?

Pretpostavka, ali da li moze biti problem sto sam u Power managementu u okviru Windowsa postavio sve na Allways On (nigde nisam dao da ode u stand by)?
Kazem, cista pretpostavka, a?

dbaja je napisao(la):
Pretpostavka, ali da li moze biti problem sto sam u Power managementu u okviru Windowsa postavio sve na Allways On (nigde nisam dao da ode u stand by)?
Kazem, cista pretpostavka, a?
Ne, nema to veze.

pozz.

Pogledaj malo po google, ima dosta o tome.

Memorija je ok 100%, proverio sam je u laptopu kao i na masini na kojoj je koristim. Evo vec nekoliko puta koristim hibernaciju i sve radi kako treba. Ne znam, mozda me neki od programa koje povremeno koristim skenjava.
Problem je sto mi prilikom pada ne navede ni jedan drajver kao uzrok padu, samo da memorijsku adresu koja je izazvala krah.
Od kartica imam Sound Blaster Live (sa poslednjim drajverima koji konacno ne prijavljuju WDM drajver vec potpuni), TV kartu MSI (koja od starta nije dozvoljavala Suspend to RAM opciju, vec samo hibernaciju) i Wireless LAN Gigabyte za koju sam instalirao drajver koji je kao overen od strane Microsofta.
Pre Gigabyte-ove imao sam D-Link DWL-510 koja je mnogim ljudima pravila probleme (isti ovaj problem mi se desavao i s njom, ali ne pre ugradnje wireless-a), ali sada samo povremeno.
Znam da photo shop trazi da njegov swap fajl ne bude na istoj particiji kao i sistemski swap, ali videcu da nije jos neki takav problem u pitanju. Prvo sam ubio Alcohol 120% jer mi je on ranije pravio probleme u kombinaciji sa AVG-om, ali nije to to.

pazi, odmah sumnjam na ram, prosto, takav sam i ja problem imao, tek kad sam zamenio memoriju za kvalitetniju (abit nf7 i pqi vs ocz), proradilo je kako treba.

Poslednja izmena:
Kada u laptop postavim bilo kakvu iole losiju (nekvalitetniju) memoriju kao i neispravnu, on nece da se butuje. Sa bilo kojim od ova dva modula po 256Mb koje mu ubacim radi kao zmaj.
Memoriju sam testirao i gomilom butabilnih programa, od Microsoftovog pa jos par njih. Testirana je kompletna memorija na modulu. Iskljuceno 100%.

Nazad
Vrh Dno