Šta je novo?

Problem sa hibernacijom

• Začetnik teme Začetnik teme petri
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

petri

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2000
Poena
620
Jednostavno nece.. stoji Windows is preparing to Hibernate i tako stoji nista se ne desava. U pitanju je HP-ov laptop sa (naravno) originalnim i sveze instaliranim XP-om Home Edition.
Svi patchevi sa win update-a su instalirani, jel zna neko sta moze da bude problem?

Poz

Da li imaš priključene neke USB uređaje? Ako imaš, počupaj ih pa probaj opet.

balsa je napisao(la):
Da li imaš priključene neke USB uređaje? Ako imaš, počupaj ih pa probaj opet.

Nista dodato od uredjaja, znaci kako je raspakovan i ukljucen laptop tako je krenula automatizovana instalacija XP-a, a hibernacija nije ni jednom proradila (probao ja icim se instalirao laptop)

Kod mene hibernaciju (i gasenje uopste) zezaju Logitech tastatura i Planet ISDN TA, ali su oba na USB 🙁
Kada tastaturu prebacim na PS2 i promenim drajver za TA sve radi OK, ali mi to ne odogvara.

Sigurno je problem do drajvera neke komponenete. Pitanje je koje 🙁

I ja sam im`o isti problem pa je reinstalacija winXPPro reshila problem!!

P.S.-Im`o sam gomilu uredjaja prikachenu preko USB-a, tako da mislim da to nije problem! 🙄

Idi na Start>>Run i kucaj "hibernate.txt"

Tu bi trebalo da piše zbog čega ti ne radi hibernacija.

Inace ako imas mnogo memorije hibernacija ti duze traje. Ja imam 512 i ne mogu da je docekam. Takodje ako imas malo mesta na hardu to moze da pravi problem. Ja bih ti preporucio da to i ne koristis ako to nije totalno neophodna.

Resio problem

Format, pa win ispocetka, drajveri, softver..
Ne samo da radi, vec radi brzo (trazi svega nekoliko sekundi) sa 512 rama.

🙂

rakabencmark je napisao(la):
Inace ako imas mnogo memorije hibernacija ti duze traje. Ja imam 512 i ne mogu da je docekam. Takodje ako imas malo mesta na hardu to moze da pravi problem. Ja bih ti preporucio da to i ne koristis ako to nije totalno neophodna.
Ti je isključi (onemogući) pa je ponovo uključi i poleteće. Nebi bilo zgoreg da dok je isključena odradiš jedan defrag

Posle instalacije nekoliko programcica, problem se pojavio opet.
Sada sam krenuo da sklanjam jedan po jedan da vidim koji program ustvari pravi problem oko hibernacije. I uspeo sam da ga nadjem - kerio personal firewall!

🙁 bas volim to programce, steta sto sad ispada da ne mogu da ga koristim (jer mi je hibernacija potrebna).
Ajd preporucite neki firewall ali da je vrlo mali i neprimetan, prikladan za jedan laptop.

Poz

Ja bih ti preporucio Zone Alarm besplatnu verziju. Odlicno stiti racunar, ali je malo veliki. Da bi to resio, nasao sam program NetRun koji pokrece definisane aplikacije kada se spojis na net i gasi ih kada se diskonektujes. Na taj nacin ja koristim Zone Alarm i sve fercera.

Nazad
Vrh Dno