Pa da počnem prvo sa detaljima. Nekoliko meseci imam povezan računar sa TV-om preko HDMI kabla. Monitor je povezan DVI kablom. Imam Gainward GTX560GS grafičku kartu i win 7 64bit OS. Max rezolucija monitora je 1680x1050 a TV je full HD. Od prvog dana povezivanja ništa nisam čačkao. Sve je proradilo na "keca". Vezu sa TV-om sam koristio za gledanje filmova (duplicate displays). Elem, pre nego što sam otišao na odmor, ugasio sam sve uredjaje iz el. mreže i iz ko zna kog razloga povadio sam sve kablove iz TV-a
. Po povratku sa odmora sve sam vratio na mesto i pojavio se problem. Nemam više sliku sa računara na TV-u. Probao sam sve živo osim čekića :crash:
Sliku preko HDMI-a sada mogu da dobijem samo u Extend display modu i to pod uslovom da smanjim rezoluciju na 800x600 (ili za TV ili za monitor). Inače u nVidia kontrol panelu vidim TV. Probao sam sa reinstalacijom drivera ali bez uspeha. Proverio sam i HDMI portove na TV-u i kabal (sa drugim uredjajem) i sve je ok. Probao sam da pustim samo muziku sa kompa na tv i dobijam samo krčanje...a kada smanjim rezoluciju i prebacim na extend display muzika se normalno čuje? Totalno sam zbunjen. Inače ništa nisam instalirao ili deinstalirao pre pojave problema.
Da li neko ima ideju kako da rešim ovaj problem?
Sliku preko HDMI-a sada mogu da dobijem samo u Extend display modu i to pod uslovom da smanjim rezoluciju na 800x600 (ili za TV ili za monitor). Inače u nVidia kontrol panelu vidim TV. Probao sam sa reinstalacijom drivera ali bez uspeha. Proverio sam i HDMI portove na TV-u i kabal (sa drugim uredjajem) i sve je ok. Probao sam da pustim samo muziku sa kompa na tv i dobijam samo krčanje...a kada smanjim rezoluciju i prebacim na extend display muzika se normalno čuje? Totalno sam zbunjen. Inače ništa nisam instalirao ili deinstalirao pre pojave problema.
Da li neko ima ideju kako da rešim ovaj problem?