Šta je novo?

Problem sa HDMI konekcijom

awesome5

Poštovan
Učlanjen(a)
25.06.2014
Poena
54
Imam Samsungov UE40H420
I TV i PC imaju HDMI port, pa sam kupio HDMI kabal, 1.4 verzija, mada to vjerovatno nema veze
TV mi ima 2 HDMI porta - HDMI1 i HDMI-DVI2 ili tako nesto
Prikljucujem na HDMI1, i sta god da radim, nema signala, prebacim source na HDMI1, PC mi ne detektuje drugi monitor, nista
vec sam gledao na sve zive forume na engleskom i ne nadjoh nista
pomoc?

Koju grafičku kartu imaš? Daj konkretan model, proizvođača, sve!

Koji OS koristiš? Koja je verzija grafičkih drajvera? Da li si siguran u ispravnost kabla i imaš li gde da ga proveriš?

Koju grafičku kartu imaš? Daj konkretan model, proizvođača, sve!

Koji OS koristiš? Koja je verzija grafičkih drajvera? Da li si siguran u ispravnost kabla i imaš li gde da ga proveriš?

2info.png
Pretpostavljam da HDMI radi, nemam nacina da ga provjerim, ali danas je kupljen pa sto cu
AMD Radeon HD 6670

Poslednja izmena:
Probaj taj drugi ulaz.
Vidi da kod nekog probaš kabl.

Ne znam zašto si okačio taj skrinšot ali se na njemu vidi samo to da imaš Intel i3-2120 procesor, koji ima u sebi integrisanu grafiku. AMD karte nema na spisku, niti bilo šta vezano za nju. Da li si siguran da guraš kabl u pravi HDMI port? :)

Drugo, treba valjda u displej opcijama da enejbluješ drugi monitor.

Ne znam zašto si okačio taj skrinšot ali se na njemu vidi samo to da imaš Intel i3-2120 procesor, koji ima u sebi integrisanu grafiku. AMD karte nema na spisku, niti bilo šta vezano za nju. Da li si siguran da guraš kabl u pravi HDMI port? :)

Drugo, treba valjda u displej opcijama da enejbluješ drugi monitor.
Mislis Winkey+p
Probao i extended, 2nd monitor itd
ali reci kako to da aktiviram, otvorio sam AMD catalyst centar
havala :D

Sad citam, da probam da povezem PC-TV, da ugasim oboje, prvo palim TV, pa onda PC i trebalo bi da radi?

Nema to veze, trebalo bi da radi i hot-plugging, tj "na živo". Nemam AMD karte i ne koristim Win, tako da će neko drugi morati da ti pomogne. :)

Ali bas nista mi nikad nije radilo iz prve. Vazda bih prvo satima trazio rjesenje.
Nema mi sna nocas...

Radi i na živo. Budi siguran da si ubo u grafičku, a ne u matičnoj za integrušu, da ti je i drugi monitor na njoj uključen. Skini zadnji drajver, instaliraj, i idi pritisni da detektuje monitore. To treba da je uključeno na automatski, ali možda nije.

Radi i na živo. Budi siguran da si ubo u grafičku, a ne u matičnoj za integrušu, da ti je i drugi monitor na njoj uključen. Skini zadnji drajver, instaliraj, i idi pritisni da detektuje monitore. To treba da je uključeno na automatski, ali možda nije.

Ubo u graficku a ne u maticnu?
To i bas ne shvatam
HDMI port mi je pozadi na PC
Sad cu da skidam drajvere mada bi trebalo da je svaki up-to-date

Izlazi od grafičke su ti skroz dole, a oni na pola su ti od matične ploče. Da ne bude zabuna, slikaj zadnju stranu kućišta kako si povezao i postavi ovde.

IMG_20150106_204646.jpg
Redom odozgo
zvucnici, keyboard
hdmi
mis
ethernet
onaj djavo od zvucnika
monitor

Zabo si u ploču! :d

Tačno sam znao kada sam video da imaš i3-2120. :D HDMI od AMD grafičke ti je pored jedinog plavog konektora (za monitor).

Poslednja izmena:
Zabo si u ploču! :d

Tačno sam znao kada sam video da imaš i3-2120. :D HDMI od AMD grafičke ti je pored jedinog plavog konektora (za monitor).

Ako te ikad sretnem imas pice od mene
Hvala :D
Racunam da je ovo tacan odgovor, zato sto sam tek sad primjetio taj drugi HDMI port, ali trenutno ne mogu da probam (TV zauzet)
Javicu ti kasnije
Jos jedno pitanje
Jedan dio u taj drugi port na pc
a taj drugio dio na tv, ali u koji port? Imaju 2
obicni hdmi1
i hdmi(dvi)2

Poslednja izmena:
Svejedno je,u bilo koji.

Vrh Dno