Šta je novo?

problem sa hddom?

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
pozdrav narode
pre par dana mi je crkao hdd, maxtor 80gb
i ja kud cu sta cu, nadjem neki preko oglasa od 160gb, dodjem kuci, montiram ga instalriam OS sve ok! posle duzeg vremena koriscenja, racunar krene da cakce :mad:
ok iskuliram tu ja, to caktanje se smiri, vise se ne javlja, medjutim sada mi se desava da mi se racunar na periode zamrzne, i to na nekim glupim programima, tipa skype, face, jdownloader, a s obzirom da je sistem nov nema sanse da ima virusa i sl.
skenirao sam ga iz windowsa tj pre startup windowsa u onih 5 koraka i kao sve je ok, medjutim zamrzavanja se i dalje desavaju...
sta mi je ciniti? dal da vratim hdd? inace model je MDT MD1600JB-00REA0

pa testiraj hard i vidi jeli do njega ili je nesto drugo. skini crystaldiskinfo pa instaliraj pa kad pokrenes pisace ti je li dobar hard. ako imas hirens boot skeniraj ga hdd regeneratorom (a mozes ga skinuti pa namjestiti da boota sa flesha) pa testiraj hard. a moguce je da je i memorija ili procesor.

Pa čim tako "cakće", ja bih rekao da je 80% u pitanju taj hdd. (btw, nikad ne kupuj polovan HDD a da ti prodavac pre toga ne istestira lično pred tobom nekim programom - HDD Sentinel ili neki sličan)

Meni je WD raptor počeo da "cakće" u zadnje vreme, i onda sam pogledao u Sentinelu, gde sam video da mu je health katastrofalan, sa nekoliko bad sektora (koje drugi programi nisu primetili), i da mu je ostalo samo stotinak radnih dana života.

Vraćaj ti to lepo nazad, dok je još uvek u okviru onih standardnih sedam dana radne garancije...

Da...vracaj...

upravo zavrsio skeniranje sa sentinelom
rezultati sledeci: performanse 100% health 66% 33bad sectora i program mi je preporucio cesce skeniranje radi pracenja stanja hdd-a! odradim to na lap topu, 100% performanse, 100% health, znaci definitivno je hdd u pitanju, sutra ga vracam...

Ljudi pomagajte :) lik nece da mi vrati lovum kaze moze samo zamena za drugi, pa sma odlucio da uzmem RAM memoriju od njega! *** nema druge, kazi te mi, jelima neki tester za ram, da me opet ne s****?

Za caktanje harda moze da bude krivo i napajanje, proveri napajanje da ne bude problema i sa sledecim hardom. Ram testera ima na hiren's boot cd-u ali testiraj na tvojoj ploci posto je bilo par slucajeva da neka memorija (ispravna, testirana na drugim plocama gde radi bez problema) nece da radi na nekoj ploci, jako retko ali desavalo se.

Ljudi pomagajte :) lik nece da mi vrati lovum kaze moze samo zamena za drugi, pa sma odlucio da uzmem RAM memoriju od njega! *** nema druge, kazi te mi, jelima neki tester za ram, da me opet ne s****?

sta bre ne moze, nadji nekog krupnog ortaka , ako nisi sam takav i idi da "pokupis" ram, mpa mu objasni neke stvari..
bezobrazluk

nista
vratio sam hdd, medjutim ne lezi vraze crkla maticna i procesor :( znaci prosto ne vereovatno sta se desava :( :( :( kad sam namestio sve ukljucio komp, samo sam osetio neki smrad u predelu procesora i maticne ploce i to bi od prilike bilo to! mislim da je za sve krivo jbno napajanje :( ne verovanto napajanje mi ubilo komp :(
sad se petljam sa drugim racunarom, isto starim...

Napajanje i limarija su najpodcenjenije komponente PC računara...

Šta još reći.

Nazad
Vrh Dno