Šta je novo?

Problem sa HDD particijom

Andragon

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2005
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 13500 + IS-55
Matična ploča
Asus ROG B760-I
RAM
Crucial Pro DDR5 2 x 16 GB DDR5
GPU
ASRock Radeon RX 6700 XT Challenger
Storage
Lexar NM790 1TB + Lexar NM790 2TB + WD Purple 4TB
PSU
Cooler Master MWE 650W
Kućište
Sharkoon QB ONE
Laptop
Macbook Pro M1 Pro + Macbook Pro 2015
Mobilni telefon
Samsung S20+ 12GB 256GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
Sad me zove prijateljica, kaže da ima problem na njenom netbook računaru.
Nisam pitao za model ni koliki je hdd, ulgavnom sistem se podiže ali kad pokuša da pristupi D particiji, javlja se upozorenje da particija mora da se formatira.
Da li postoji neki program kojim može da pristupi toj particiji, tu su joj neke bitne porodične slike...

Ma problem je što ovo čudo nema CD rom, mora da se pravi bootabilan USB. Da li može da se koristi neki od programa koji vraćaju obrisane fajlove? Negde pročitah da može, ali predhodno bi morao da formatiram tu particiju da bi program mogao da pristupi...

Ok, ljudi hvala na odgovorima, večeras ću probati da pokrenem Puppy Linux sa flesha, pa ako otvorim particiju biće dobro.

skini hirens 15.1 imas opciju bootabilni usb i u njemu live hp ili linux ( sa cime se bolje snalazis) pa vidi da skines podatke na dvd i sli.. Da li si probao iz administrativ toolsa kompjuter menagment-disk menagment
da odradis ako se vidi particija new volume
ako nece tako onda hirens
javi sta si uradio:S:

Samo da se javim da sam uspeo :) Stavio sam Puppy linux na flash, ubutovao, prijavljivao je neku gresku, u fazonu ne poznat file sistem particije - Founding solution i sam je rešio problem. Izvukao sam nekih 110 Gb podataka i sad razmisljam da formatiram sistem, pa da vidim da li će se šta desiti.

Nazad
Vrh Dno