Šta je novo?

Problem sa HDD-om

lemmy sixx

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2008
Poena
304
Vec neko vreme imam problema sa hardom,ali u poslednje vreme su se malo intenzivirali.Pretpostavljam da HDD odlazi po kurcu.Naime,sistem se dize tek nakon 2-3 restartovanja (ne prepoznaje hard),kopiranja sa particije na particiju ili recimo na flash idu sa zastajkivanjima (ide normalno,pa padne protok i stane,pa onda nastavi normalno i tako u krug),rezanja diskova znaju trajati poprilicno dugo (danas mi rezao 4GB na 8x 25 minuta,a neki dan 1.5h!)...nisam proveravao dali je mozda problem u slotu na maticnoj ili mozda prsava SATA kabel,provericu i to,ali da li neko u medjuvremenu ima neki predlog ili mozda zna u cemu je problem?

Slicno se meni desava sa nekim WD400GB, sistem ga vidi tek posle nekoliko restarta, ali nemam problem kasnije, tj kada ga vidi onda radi sve normalno. To sa zastajkoivanjem kod kopiranja zvuci kao osteceni sektori sto mozes da probas da malo popravis nekim programom za to. Izguglaj ima dosta kvalitetnih stvari.

Okacio sam i na podforum o gigabyte plocama,ali ajde da i ovde probam.
HDD regenerator mi prsne na 20-30% i kaze da trebam promeniti AHCi mode u IDE.U opcijama u BIOS-u ja to nigde ne nadjem.Ploca je Gigabyte GA-P31-ES3G.

Nazad
Vrh Dno