Šta je novo?

Problem sa HDD-om

juninho

Slavan
Učlanjen(a)
24.08.2009
Poena
309
U pitanju je WD 320GB. Ranije sam postovao da sam imao problem sa ovim diskom zato sto sam lose odradio instalacije/deinstalacije ATI-nVidia drajvera. HDD je ubrzo poceo da brljavi i posle nekoliko dana nije mogao da digne sistem. Kasnije nije mogao da prodje chekdisk, izbacivao je greske i windows ga nije uopste prepoznavao (kada je u slave modu). E sad ja sam imao neke podatke na njemu koji su mi bili bitni,ali se kasnije ispostavilo da sam ja ipak imao bekapovane te podatke pa sam odlucio da se pozabavim sa njim. Uspeo sam da ga formatirami napravim 2 partcije sa XP-om i onda sam pokusao da instaliram Win7 i nisam uspeo, prijavio mi je neku gresku kada je instalirao windows komponente. Probao sam jos jednom, ali nije moglo. Onda sam stavio XP i uspeo sam da ga instaliram na C: particiju sa tim sto je bilo primetno da je instalacija duze trajala nego obicno, pa mozda i duplo duze. Tako je i kada dize Windows, treba mu nekoliko minuta da podigne sistem, dosta dugo stoji samo crn ekran i kao da se nista ne desava. Skinuo sam HD sentinel i instalirao ga ali uopste ne mogu da pokrenem program, stalno mi izbacuje error. Ima li neko neki savet sta bih moga da uradim???
Unaored hvala.

imas bad sectore na disku, probaj neki low level format ali tu se prica zavrsava...

Znaci to je to. A sta sa tim dobijam, da li moze skroz da "ozdravi" ili ce i dalje biti krsh spor?

u najboljem slucaju imas dobar nepouzdan disk...mada ako je lova u pitanju ( mislim ako je lova problem ) moze da posluzi za neki nebitan rad...ali generalno sad su mnogo jeftini da bi se zezao...

Pre par godina sam imao problema sa matorim WD ATA 160GB,isto bad sektori i na kraju sam pokusao sa nekim programcicem,mislim da je HDD Regenator,ne secam se vec,koji ga kao pegla,evo i dan danas radi ok...
Procesljaj net pa ces videti vec...

Nazad
Vrh Dno