Šta je novo?

Problem sa HD4850

• Začetnik teme Začetnik teme aca85
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@gx-x ne bih voleo da te prepadnem, ali zelis li da vidis bsod koji pravi gtx280?

btw, ovo je prvi put da spominjem, ne zalim se po citavom forumu kako mi ne radi, kako trebam pomoc, kako je nvidia ******... pokusacu sam da resim problem, mislim da je do driver-a jer se poceo pojavljivati kada sam stavio svez xp
i zamisli sad, karta od 500e pravi bsod, heeeej 😀

Poslednja izmena:
@vuk : hm,mislis da bi 9.xx drajveri pomogli? pa moguce... 🙂

Ok,kad sam bio napisao post oko Ati > prelazak > nvidia ...bio sam toliko ljut,ni cs4 ni ac ni maya nisu hteli da rade ! ffs ... crash,crash i crash ,zbog dispej drajvera.

Sve u svemu bilo,posle praznika (kad dodjem doma) cu lepo da formatiram c:\ ,fleshujem bios,i renistaliram vistu ... ako to ne pomaze,moguce da je karta u pitanju,i trazicu novu ...

@vuk : hm,mislis da bi 9.xx drajveri pomogli? pa moguce... 🙂

Ok,kad sam bio napisao post oko Ati > prelazak > nvidia ...bio sam toliko ljut,ni cs4 ni ac ni maya nisu hteli da rade ! ffs ... crash,crash i crash ,zbog dispej drajvera.

Sve u svemu bilo,posle praznika (kad dodjem doma) cu lepo da formatiram c:\ ,fleshujem bios,i renistaliram vistu ... ako to ne pomaze,moguce da je karta u pitanju,i trazicu novu ...

Imao iste probleme....stavio nove drajvere....instalirao nov sistem....pach-ovao igre koje su crash-ovale.....sad vozi koluuudoooo.... 🙂...90% je do drajvera i igrica...naravno ako su u pitanju za nas obične smrtnke(ripovi) ;D

vrlo je mogutje da neki program pravi problem, meni je magic tune izazivao bs-ove samo tako

A mozemo i da navedemo primer GF2MX sa kojom nisi mogao da instaliras WindowsXP. Pa onda posebni drajveri za nVidiju na Battlefield2 disku? Jer obicni prave problem. Sta cemo sa tim?

Inace GX-X je cini mi se na jednoj temi pisao o iskustvima kada je uzeo 4870, pa je pokazivao skrinshotove crno bele slike u XP-u pa neka cuda, coveku se verovatno sjebali i aparati po kuci, frizider i mikrotalasna. Sve zivo mu crklo sto je moglo tada. 🙂

Ja stvarno ne mogu da shvatim kako se to uvek desava samo vama navijacima.

Windows je toliko djubre, da mogu problemi da vam nastanu i sa nVidia i sa ATi karticama podjednako, to je uvek sa kompovima, kad te hoce maler, hoce te... najmanja stvar ce da te prca. I to su sve izuzeci ne moze se generalizovati ni za jednog ni za drugog proizvodjaca.

Poslednja izmena:
Daj bre mustang, ne drndeljaj 🙂 Kao sad ispada kako je meni bilo super sto sam imao problema ? (a za neke sam i nasao resenja, tako da JESTE bilo do AMD vs ostatak mog sistema)
FYI dva windowsa sam instalirao (razliciti buildovi) i isto se desavalo. Inace karta je u drugim rukama sada i kolko znam radi, tj. nije se momak ni na sta zalio (u prevodu i karta je ispravna).
Mozda je bilo do ploce, a mozda su u sumi itd. Mrmot je na kraju zamotao i prodao cokoladicu i do qrca, nisam imao vise zivaca, a ni vremena. Aj sto nisam mogao da se igram, al sto me je par puta zeznulo u Photoshop CS4 dok sam radio (za pare), prsne mi driver pa se srusi pshop. 🙁 Moja greska je jedino sto nemam naviku (razmazio sam se sa prethodnim nvidia i atijima) da snimam cesto. (sistem mi je na default dok radim nesto ozbiljno tako da nije oc u pitanju)

elem, ja sa time nisam imao srece, nisam jedini, a nisam ni pravilo. Kome radi - good for him. Jeftinije ce proci. Ali nije pravilo ni "rade karte bez problema, gxx $ere)

PS. Koji GF2MX ? i znas li ti kolko je to matoro ? 🙂 Jel si imao ti nekad radeon 9000pro ? Pricaj mi onda malo o drajverima, ili jos bolje onaj ubogi 7500SE ili kako se zvao taj ati tada...
Poenta je sto se od tih problematicnih vremena napredovalo dosta, jedan od napredaka je i preporuceni ili diktirani "referentni dizajn" kartica, pa zato sada vise nemas karti poput onih koje je Eagle onomad cerupao i sklapao sto jeftinije pa onda nece windows da se instalira i bla bla.

Inace, ostala aparatura po kuci radi bez problema, ponekad mi vesh mashina baci artefakte po veshu, ali to je verovatno moja greshka 😀

:wave:

Samo da informisem da je prob resen.
Bios fleshovan i formatiran c:\ i radi ko bombona 🙂 ...nisam stigao da testiram u programima jer moram opet da reinstalliram vistu (... ftlg)

Nazad
Vrh Dno