Šta je novo?

problem sa hardom

Darian

Cenjen
Učlanjen(a)
23.07.2011
Poena
154
Pozdrav! Imam Western Digitalov hard WD1600JS vec nekih 4 godine od prilike, i sve je savrseno radilo do pre oko mesec i po dana. Samo odjednom, iz cista mira, Windows mi je reportovao gresku u obliku kao na prilozenoj slici. Trajalo je to neko vreme, nekih par dana, ali sam ignorisao, jer sam smatrao da je neki bag. I stvarno posle nekog vremena, Windows je prestao da mi reportuje gresku i mislio sam da je sve okej, do pre koji dan. Ne znam da li je slucajnost ili je uticalo, ali opet mi se poceo javljati ovaj problem nakon sto sam imao problema sa virusima. Kaspersky ih je sve uspesno otklonio (bar se nadam,jer je ipak to Kaspersky). Za svaki slucaj, preskenirao sam ceo kompjuter na viruse i nije otkriven ni jedan. Nisam primetio nikakvo usporenje u radu ili bilo sta slicno, samo je opet poceo da iskace problem sa hardom. Inace sam hard stvarno lepo funkcionise, ne vidim nikakav problem. Skinuo sam sa njihovog znanicnog sajta programce koje se zove Data Lifeguard Diagnostic, da mi odradi dijagnostiku i sve je okej osim jedne stavke: Multi Zone Error Rate (sta god to znacilo). Molim za pomoc sto pre,hvala!

Prilozi

• windows detected a hard disk problem.jpg
    windows detected a hard disk problem.jpg
    56 KB · Pregleda: 134
Skinuo sam program. U pravu si, jesu bad blockovi, radim mu upravo surface test i sve se sareni. Kazu mi ljudi sa drugih foruma da su u pitanju mehanicka ostecenja i da tu nema leka. Mada, neko mi je savetovao neki program, zove se HDD Regenerator, ima li neko iskustava sa tim? Moze li to da pomogne ikako? Sumnjam ako su mehanicka ostecenja

HDD Regenerator pomaže samo u slučaju softverskih Bad sektora, mehanička oštećenja, kao kraš glave ili oštećenja površine diska, nepopravi niko. Napravi backup odmah pa probaj sa regeneratorom. Ako se pokaže da regenerator popravi sektore proveri ili promeni kablove na disku, loš kabl ume da napravi softverske greške na disku.

Odalmio skroz verovatno ploca prsla ili mehanika otisao u vecna lovista :(

Cuvaj podatke brzo na drugi disk, i ovaj BACI! Ne salim se.

Da ne otvaram novu temu.

Zbog BSOD i zakucavanja odlucih da reinstaliram sistem (iako mi je C bio u haosu). Win7 pokrenem instalaciju, odaberem da formatira C, radi muci se i kaze da ne moze. Odaberem da je obrise, to odradi. Instalira sistem, mislim da se bio resetovao na samom kraju (neka greska nisam stigao da vidim sta mu bi). Uglavnom podigao je win7 radi okej. Skinuo sam HDsenteil i kaze da je Helth 100%. Sta drugo bi moglo biti problem i sa cim da probam da sredim taj problem.

Da ne otvaram novu temu.

Zbog BSOD i zakucavanja odlucih da reinstaliram sistem (iako mi je C bio u haosu). Win7 pokrenem instalaciju, odaberem da formatira C, radi muci se i kaze da ne moze. Odaberem da je obrise, to odradi. Instalira sistem, mislim da se bio resetovao na samom kraju (neka greska nisam stigao da vidim sta mu bi). Uglavnom podigao je win7 radi okej. Skinuo sam HDsenteil i kaze da je Helth 100%. Sta drugo bi moglo biti problem i sa cim da probam da sredim taj problem.
Ako kaze da je sve u redu, proveri SATA kabl da nije negde jako savijen, ili jos bolje zameni ga totalno, veoma su jeftini. Probaj i da updatujes bios na ploci. I posledjne (malo verovatno) jeste da je ram. Meni kad tako pocne hdd da zeza, ja odradim LOW LEVEL FORMAT, to ga obicno vrati iz mrtvih. Jeste da traje jako dugo, al obicno pomogne.

Proveri i sam konektor na ploči, vidjao sam na nekim pločama da se odvoji (bukvalno) od ploče.

Vrh Dno