Šta je novo?

Problem sa hardom

Sten Kolimor

Cenjen
Učlanjen(a)
14.04.2009
Poena
151
Pozdrav svima, za pocetak :)

elem, vec neko vreme lupam glavu oko sledeceg problema.
imam hard podeljen na 2 particije.
na ovoj koja nije sistemska (E), dogadja se nesto sto me prilicno buni.
krenuo sam da je sredjujem, tj cistim od nepotrebnih gluposti. ideja je bila i da neka dokumenta i ostale stvari koje slabije koristim spakujem u rar kako bih dobio na prostoru. posle brisanja kopija rarovanih fajlova ispalo je da bukvalno na ovoj particiji sad imam manje prostora nego ranije. particija ima 47 gigabajta, a na desnoklik/E/proporties pokazuje svega oko 600 mb slobodno. kad u eksploreru oznacim sve fajlove (i one nevidljive), pokaze mi da svi zajedno imaju oko 44 giga. dakle, preko 2 giga je doslovce nestalo.
particija je inace u NTFS-u, a disk je maxtor 6v080E0.

da li je doslo vreme da menjam disk?
mozda bi defragmentacija pomogla?

ako neko ima neki savet, znacilo bi mi.

hvala unapred!

Na toj particiji verovatno imaš foldere System Volume Information i RECYCLER. Ovi folderi su skriveni. Znači proveri koliko ti ovi folderi zauzimaju prostora. Kod mene je recimo isključena opcija System Restore za particije koje nisu primarne tako da mi je folder System Volume Information prazan.
Takođe kada brišeš neke fajlove Wiindows hoće te fajlove da prebaci u folder RECYCLER. Meni je jednom prilikom tu ostao ceo film dok nisam proverio ovaj folder i izbrisao ga ručno. Znači ako ti se učini da ti je folder RECYCLER veliki samo obriši njegov sadržaj.
Kada budeš isključio System Restore za particije koje nisu primarne, folder System Volume Information će se isprazniti.
Probaj pa javi šta si uradio.

:wave:

hehe, risajkler je bio gotovo prazan, a problem je bio u System Volume Information!
sad mi uopste nije jasno zasto sam stavljao monitoring za nesistemsku particiju. :)

hvala ti puno!

hehe, risajkler je bio gotovo prazan, a problem je bio u System Volume Information!
sad mi uopste nije jasno zasto sam stavljao monitoring za nesistemsku particiju. :)

hvala ti puno!

Verovatno si zaboravio da isključiš monitoring za tu particiju, pošto kada instaliraš OS on ga automatski uključi. Isti problem sam imao i ja pre par godina kada mi je System Volume Information bio oko 3GB. Razbijao sam glavu ceo dan gde mi je tih 3GB.

:wave:

Poslednja izmena:
ma da, relativno sam skoro menjao hard, i nisam obratio pri instalaciji paznju.
a sinoc sam se bas zainatio da vidim u cemu je vic. :)

Nazad
Vrh Dno