Šta je novo?

Problem, sa hard diskom

Beki

Poštovan
Učlanjen(a)
10.07.2015
Poena
59
Izgleda da imam problem sa hard diskom, windows skoro svakog dana prilikom startup sistema scenira za greske na disku.(Checking file system on c),zatim se restartuje i sve normalno radi.Mislio sam da je problem sa operativnim sistemom,ali kad sam proveravao hard disk sa HDSentinelom,on kaze da je zdravlje diska dobro,ali me brinu podaci gde pokazuje da je zdravlje 82%,a za dva dana spalo na 76%,i gde sam imao 30 losih sectora,a sada 40 dok su performanse 100% uvek.Vrsio svakakva skeniranja tipa chkdsk i nista ne pomaze.Sta bi trebalo da radim?

Prati situaciju i nadalje i imaj bekapovano sve što ti je bitno.

Current Pending Sector Count
Number of "unstable" sectors (waiting to be remapped). If the unstable sector is subsequently written or read successfully, this value is decreased and the sector is not remapped. Read errors on the sector will not remap the sector, it will only be remapped on a failed write attempt.

Svakako,a da li mogu nekako iskljuciti,da mi ne restartuje kompjuter prilikom svakog startup sistema,da ne bi mozda uticalo lose na ostale komponente.

Poslednja izmena:
Pokusao sam sa tim autocheck autochk /k:C * i neznam zasto posle podizanja sistema, nisam mogao da udjem u regedit ,ni u administrative tools.Kad pokusam da udjem izbaci mi gresku,(the file or directory is corrupted and unreadable).I izgubio sam ikone,o pojedinim programima.

Vratio sam sve kako je i bilo,izbrisao unete podatke i ostavio kako je bilo.Ma i neka ga tako,dok ne zamenim hard disk,samo se bojim da ovo restartovanje posle startupa,mi ne osteti jos neku komponentu.

Interesuje me samo,ovaj hard disk imam 5 godina,da li im je otprilike to neki radni vek?Sta prouzrokuje te lose sektore?Pitam jer dosta puta se desavalo,da nestane struje,a negde sam citao da i to lose utice na hard.Pa neznam da li ,kad kupujem hard uzmem i neki UPS?

Da, kod mene je strasno sa tim nestancima struje,i naponom,pa cu se svakako odluciti i za UPS.Na sta bi po tebi trebalo da obratim paznju,prilikom kupovine novog hard diska?Cuo sam da su SSD,dosta bolji.Koja su tvoja iskustva?

Nazad
Vrh Dno