Šta je novo?

Problem sa hard diskom

schnappy

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2010
Poena
200
ploca:neka integrusa
proc: Athlon 64 3500
ram: ddr2 1gb
vga: int

itd itd...
e sad, hard diska ima 2, jedan maxtor pata od 80gb i jedan F3 od 500gb. Sve radi normalno, na F3 intaliran XP. Maxtor do pre nekih dana radio, isto imao XP. E sad, konfiguracija je stavljena u veci kuciste...od tada, kada je maxtor na plocu,konf nece da se ukljuci, tacnije, pojavlja se logo maticne ploce, ali nemogu da udjem u bios, kada je samo F3 ukljucen, sve radi normalno...dakle maxtor nema ostecenje, proverio sam sve...mozda jedna iglica na pata prikljucak ugurana, dakle vidi se samo pola te iglice....

Dao si sam sebi odgovor na problem u zadnjoj recenici. Probaj drugi kabel i u drugi IDE port pa cak i na drugi molex da ga povezes.
Ako to ne uspe probaj da odradis clear cmos putem dzampera ili vadjenjem baterije.

Ja sam glupo naisao...dakle, ta iglica koja je do pola to je na prikljucak koji je na hard disku...

Ako si dovoljno pazljiv mozes je izgurati napolje pazljivo. Vrlo je moguce da ona pravi problem, tacnije da nema kontakt.

J*bem i onoga ko je izmislio ove kablove...dakle problem je bio a kablom, ne sa prikljucakom...moze lock ili delete thread. Fala svima.

Nazad
Vrh Dno