Šta je novo?

Problem sa hard diskom Seagate Barracuda 500gb

mladen2008

Slavan
Učlanjen(a)
10.09.2009
Poena
320
Imam problem sa hardom Seagate Barracuda 500gb. Jos uvek je u garanciji, ali je problem sto on radi nedelju, dve pa se blokira nakon toga. Odradim 4, 5 restartovanja, malo ga izmuckam i on opet proradi. Bas cudan kvar. Kad se blokira, cuje se kao iglica da cokce, windows se smrzne pa nakon minuta nastaje onaj plavi ekran. Popricao sam sa ljudima odakle sam ga kupio i nude mi testiranje harda, a to moze da potraje i 2 nedelje, jer nikad se ne zna kad ce opet da zezne, a meni je za to vreme potreban hard. Postoji li program koji moze da prepozna kvar? Koristim Hard disk Sentinel, ali mi on prijavljuje da je sve odlicno sa njim.

Proveri jel imaš loših sektora, ukoliko ih ima to je sasvim dovoljno da ti zamene disk.

Ako ga drmuckas tako nece dugo, ocigledno glava harda negde ima problem.
Hard je defektan ne treba ti nikakav program da bi to ustanovio.
Obavezno reklamiraj, nista se tu ne moze uraditi.
Zaboravih, promeni sata kabal za svaki slucaj da on negde ne prekida.

Poslednja izmena:
To sto on radi neko vreme, par dana pa blokira, to ce postati vremenom sve ucestalije.
Posto je u garanciji i moj savet je da ga reklamiras.

Ok, hvala nema nikakvih losih sektora, hard disk sentinel prijavljuje da je sve ok. Probacu sa kablom da vidim da li se isto ponasa. Ako isto reaguje onda moram da ga reklamiram.

Мени се тако понашао неки хард са лошим тј слабим напајањем.

I tako cekao ja da prodje Nova pa da ga odnesem u servis, a on definitivno crko, sad ne radi vise uopste. :)

Nazad
Vrh Dno