Šta je novo?

Problem sa hard diskom - nedostupna particija

nDiablo

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2005
Poena
309
Ljudi, pomagajte! :(
Sorry ako je bilo vec reci oko ovog! A i ne bi znao kako da iskoristim search za ovaj problem! jako mi je bitno! :S:

Iz nepoznatog razloga da udjem u moj drugi hdd samo mi je prijavio da moram da ga formatiram!!!! :zgran:Inace na desktopu mi stoji precica za hdd, jer ga puno koristim!
Sada kada udjem u my computer pored dve particije prvog hdd-a stoji mi on koji se zvao kao "arhiva" sada je standard > "local disc ( E: )" i ne cita koliko ima mesta na njemu, koje je velicine!
Tacnije prijavi mi: The disc in drive E is not formatted. Do you want to format it now?
Bitno mi je jer mi da kazem pola maturskog rada stoji na njemu!!!! :S::S::S:
Sad mi komp radi kao les! Uzmem taj hdd i nakacim ga na drugi komp isto ga ne cita! Ali komp radi ok! Dok moj se vuce! I takodje prvi hdd mi se cudno ponasa! da kazem krci jedno 1s pa napravi pauzu 2s i sve tako!?
ljudi pomagajte! Bitno mi je! da li postoji neki programcic ili nesto!?
HVALA na pomoci!

Inace maxtor sata 120gb :mad:

Poslednja izmena:
identichan problem bio juche i kod mene!
hdd od 300, jedna particija od 200 i jedna od 100... ta od 100 mi nestala, isto varijanta samo "The disc in drive E is not formatted. Do you want to format it now?"
naravno, kad kazem da hocju on krene, odradi do kraja i pred sam kraj izbaci da je nemogucje...

probao Marticion Magic 8, od ceo hdd vidi, ali je ofarban u zuto i pishe BAD!
jedinu opciju koju mi nudi je format, resetuje komp, i pochne format no posle sekunde izbaci negu greshku...

pre 2 sata prochitam ovde "desni klick na my computer - manage - storage", probam, i sve se reshi!!!! :) :) :)

tako da vukasin-coral tnx!

jos jedan problem

zdravo svima,
da ne otvaram novu temu, ja imam opasno sličan problem ovim navedenim, samo možda još malo gori :(

naime, imao sam HD podeljen na:
[20gb XP] + [210gb]
a ova od 210 je bila podeljena na
(90gb podaci) + (30gb VISTA) + (90gb podaci)
mislim da je ovo drugo bila "logička" podela, ili kako već

bilo kako bilo, ja sam svašta probao, win7 da instaliram na ovu prvu ... i na kraju sam uspeo sa Gparted CDom, tačnije GRUBom da "sakrijem" ove tri particije na drugoj particiji, i sada se to vidi kao "nepoznata" particija :wall: tačnije, kao na slici.
sada imam vistu instaliranu na particiji od 20gb, a ostatak harda se ni ne vidi.

ja verujem da su svi podaci i dalje na ovoj drugoj particiji, ali u gparted-u i active partition recovery-u, kojima sam probao, se to sve vidi kao nepoznata particija, a to je sve bilo NTFS i podeljeno na tri particijie.

moje pitanje je, da li ima šanse da ja povratim te podatke, na BILO koji način ... i da li je možda dovoljno da samo "formatiram" odnosno označim tu particiju kao NTFS u gparted live CDu i da će onda te tri particije da se vrate??

inače, pošto ne smem da izgubim sve te podatke, dobro bi došla pomoć bilo koje vrste kako da ih ikako povratim?

hvala puno unapred

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    88.2 KB · Pregleda: 59
zdravo,

ja samo da javim da sam sredio sve uz pomoc HIREN'S BOOTCD 9.9
hvala drugu joxu na preporuci :)

Hirens je keva... :) Gomila igrachki na jednom mestu :D

Ludi pomagajte ! Imam HDD WD 320 GB AAJB malo vise od pola godine,posle jednog restarta jednostavno mi je samo prijavio Primary slave error,uopste se ne vidi u device menageru,probao sam da ga raskopcam i ponovo skopcam al nece,jednostavno ga nema u my computeru ! Sluzi mi samo kao arhiva,filmovi,muzika...,Win je na starom Maxtoru od 80 GB i dobro sljaka... Pomagajte molim vas !

Promeni kabl i konektor od napajanja, ako se ni posle toga ne vidi u BIOS-u ne možeš mu ništa sam.

Nazad
Vrh Dno