Šta je novo?

Problem sa gtx660!

tomazino

Čuven
Učlanjen(a)
30.07.2004
Poena
619
Pre nekog vremena sam burazeru instalirao pomenutu karticu (MSI) i tada je pocelo da se desava da krahiraju nVidia driveri i zatim se kao "oporave". Prekjuce sam instalirao "svez" win7 64bit i opet isto. Kad pustim neku igricu (crysis2 i dirt3) skoro je nemoguce igrati. Dirt3 super radi sto se tice brzine, ali u nekom trenutku pukne i izbaci me na desktop (desava se dovoljno cesto da ponekad i ne stigne do igre, pukne jos u menijima). Sa crysis2 je isto, stim sto se desava da se igra zamrzne, pa onda opet krene ali sporije, blurovano, bas zestoko opadne framerate. Inace kad onaj kratki vremenski period radi onda je sve super glatko i OK. Probao sam i sa najnovijim drajverima (310.70) i sa proslim (cinimi se 306.xx). Ne znam da li je do driver-a, kartice, windows-a ili neceg cetvrtog. Da li je neko imao slican problem i kako ga je resio? Hvala.

1. Neispravna kartica (pod uslovom da radi na default, tj. da je nisi OC)
2. Neispravna RAM memorija, ali bi onda brljalo i u aplikacijama koje nemaju nikakve veze sa grafikom.
3. Neispravan CPu - ovo nisam video 7-8 godina
4. Neispravna ploca - malo verovatno

Najlakse je da stavite bilo koju drugu NVidia karticu pa da proverite. Isto tako mala je sansa da je do napajanja jer je GTX 660 "vanila" smesno mali potrosac.

Мени је скоро када сам упдате-овао драјвер 310 није хтео да га покрене, вратио стари мислим 306.xx и сад ферцера.

Додуше ме рекох да је у питању грфа из позписа колико је то битно.

Probaj da je downclock-uješ, prvo GPU pa onda memoriju pa vidi... Ako radi OK kada je downclock-uješ, onda vraćaj kartu kao neispravnu, ukoliko imaš garanciju...

Jel mozesh da napishesh koja je konfiguracija u pitanju?

Lichi na loshu kartu, ali moze josh da bude napajanje i plocha - u poslednje vreme ima jako mnogo problema sa plochama...

Ploca je Gigabyte Z77, i5 2500k, 8Gb RAM.
Sve je radilo OK, dok nisam ubacio grafiku. Onda je pocelo u samom win (photoshop, chrome,...) da se javlja problem - blokira i zamrzne se na nekoliko sekundi, i onda se odblokira i ispise onu poruku. Na tom racunaru su instalirane samo dve igre: Crysis2 i Dirt3. Dirt3 sam jednom uspeo da startujem na 5 sec, i crash. Uglavnom kod drugog treceg menija izbaci u win i ispise onu poruku. Crysis2 kad spustim grafiku na Advanced i neku nisku rezoluciju (1280x720) pocne da se koci na pocetku nivoa, odmah nakon ucitavanja, i zatim krene normalno, i onda deluje OK. Meni lici na grafiku, posto sam sa softverom probao sve. Clean win instal, i 32bita i 64bita, nekoliko verzija drivera.
Da napomenem da je ostatak konfiguracije sa starom kartom (gt9600) radio OK skoro godinu dana. E da, jednom kad sam startovao Dirt3 nije me samo izbacio u win, vec u BSOD!

Ama jesi li pobao ovo što sam ti rekao, da downclock-uješ kartu i vidiš da li se identično ponaša?

Meni se desavala slicna stvar ali sa mnogo starijom karticom GeForce 9600 GT ,problem sam resio tako sto sam skinuo neke drajvere iz 2011. , ako nista nece pokusaj i to.

Ima smisla ovo sto M M govori.Mozda je karta fabricki stigla sa losijim chipom pa propisanih 1.17v recimo nije dovoljno za def klokove
jer se to desavalo nebrojano puta!Nije neka nauka.
Driver puca obicno kada je karta preklokovana ili kad je sam od sebe bagovit ,desava se da pukne .
Nisam nigde procitao o kom modelu je rec?
Takodje bi kartu ipak probao i na nekoj drugoj platformi cisto da iskljucim i tu neku mogucnost ,neke nekompatibilnosti (mozda,sa hardverom se nikad ne zna)

Poslednja izmena:
Probao sam i da je downclock-ujem, i opet ista stvar.

Pa sutra ide, ili kad pocne da radi atom:) Nego, zna li neko koliko dana sve to traje, mislim na reklamaciju, dok ne stigne nova...? Ovo mi je prvi put da neko parce novog hardvera moram na reklamaciju, pa sam neiskusan:D

Pa cuj posto je novo, nema tu sta da se natezete, nije to radilo 2-3 meseca pa da cekas. prodali su ti neispravno i imaju ODMAH da ti to zamene.

Pa nije bas tek kupljena. Uzeta je pre oko mesec dana. Ali zbog odredjenih razloga je tek nedavno ubacena u racunar, na kojem je win bio u "haosu" i skoro se nista nije radilo osim uobicajenih stvari (surfovanje, obrada fotografija) i nekoliko "zamrzavanja" je bilo u fazonu, "ok, win je u raspadu, svaki cas treba da se instalira svez, pa onda konacno neka igrica da padne posle godinu dana gejmerskog posta", tako da je problem primecen tek mesec dana od kad je kupljena kartica, tj. pre dva dana... videcu da li sutra radi atom, pa cu odneti karticu. Nego, ako nadjem neku zamenu da moze da radi racunar, ne bi smetalo i duze da se saceka od 3 dana za zamenu kartice.

Ne videh da si negde napisao od kog proizvodjaca je kartica, ne bih da gresim, al nagadjam da je MSI u pitanju. :D
@Beast, puca drajver i kad je neispravna karta, tj poluispravna.

Dosta se ljudi zali na taj msi GTX660 zato uzmi asus jeste da je skuplji, ali uvjek postoji dokaz vece sigurnosti kad uzmes asus nego nekog drugog proizvodjaca.

Taj ASUS je 221 EUR i za jos 20 eur bi mogao dobiti MSI GTX660Ti OC (referentni dizajn), tako da ASUS ne vredi svoje pare. Ovde je cisto stvar neispravne kartice, nista vise.

Gremlini. Dva tri dana nisam bio na onom racunaru sa problematicnom gtx660, i sinoc dodjem i iz cite bizarne radoznalosti startujem Dirt3 i sve radi. Startujem Crysis2 i radi bez greske. Clocknem je i sve bez problema. Hmmm....nemam pojma da li da je reklamiram ili ne. Moguce da je bio neki problem sa win i da nije skinuo neke update-ove, s druge strane svi simptomi problema su bili kao opisani kod ljudi kod kojih je provereno bila problematicna video karta.

Gremlini onda definitivno. Saceka onda malo ali cim ti se ponovi prvi sledeci put odmah reklamiraj. A do tad vidi mozda da pozajmis od nekog neku drugu grafulju pa da probas i sa tom.

Vrh Dno