Šta je novo?

problem sa GROMOM !!!!

sabirwest

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.03.2011
Poena
159
pozzdrav svima, pre neki dan sam imao havariju sa gromom. sprzio mi je ruter kroz mrezno kablo koje je bilo napolju
stampac mi ne radi... dva kompjutera su bila umrezena na tom ruteru.
kada sam kupio novi ruter jedan komp je odmah dobio mrezu ali ovaj drugi nije. izgleda da mu je izgorela mrezna koja je
u sklopu maticne ploce. kupio sam neki externi usb mrezni adapter jer mi je bilo potrebno da osposobim komp za rad hitno

sada sam primetio da mi kompjuter radi dosta sporije OD KAKO JE SAM POSTAVIO taj mrezni usb stik u koji ulazi mrezno kablo.
ima li neki savet kako da rasteretim ili ubrzam komp jer je bas spor postao, kao pola onog kompjutera?

Operating System Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
CPU Intel Core i3 2120 @ 3.30GHz 40 °C Sandy Bridge 32nm Technology
RAM 4.00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
Motherboard INTEL Corporation H61M-S1 (Intel Core i3-2120 CPU @ 3.30GHz) 28 °C
Graphics 1024MB ATI AMD Radeon HD 6570 (ATI AIB) 42 °C
Storage 931GB Seagate ST1000DM005 HD103SJ ATA Device (SATA) 32 °C
Optical D TSSTcorp CDDVDW SH-222BB ATA Device

jel ti mreza radi sporo preko tog usb stika ili ti uopste komp radi sporo? ako sam razumeo, preko stika je sporo, onda menjaj drajver za stik ili uzmi ko covek mreznu kartu. ja licno ne verujem u brzinu i pouzdanost tih usb adaptera. imamo sam losa iskustva sa tim na poslu.

@Beli Mag : Potpuno si u pravu, i slazem se sa tobom, USB Stickovi su veoma spore alternative za internet i slicno, najbolja je alternativa ako vec pregori na maticnoj onda kupi onu karticu koja se stavlja ispod graficke onaj PCI slot kako bese vec ne znam tacno, imao sam isti problem kao ti, resila je sve mrezna, a ako kompjuter radi sporo proveri ram, probaj da zamenis mesta memorijama ako imas 2x2GB.

Ma stavio bih ja mrežnu ali nemam slot za istu pa sam primoran taj usb stik da koristim. Ceo komp radi sporo. Protok kroz ovaj usb lan je katastrofa u odnosu na gigabitni koji sam imao sa ploče

Moj stric je ostao bez interneta i bio je prinudjen dok ne bude sredio taj problem sa telekomom, uzeo je USB wireless i od kada ga je ubo, komp mu je radio neverovatno sporo, mnogo mu je vukao ram memoriju, cim ga izvadi, komp se preporodi, nema seckanja itd. Tako da ti je sigurno to problem. Nista drugo ti ne preostaje sem zamene druge ploce, ako ne zelis vise da bijes glavu.

Sigurno da moze, jos nisam cuo da postoji desktop ploca bez bar jednog pc express slota :D

Khm. Nisi ni cuo za desktop komp bez PCI express-a a do pre samo nekoliko godina svi su bili takvi?

Mislio sam na ploce koje koriste core i3 procesor, ali ako treba da crtam.... ;)

Ne treba ali posto se vec nudis, ucini da na crtezu budu vidljivi razlozi za zajedljivost u tvom prethodnom komentaru. Hvatas se coveku za svako slovo a kad to I sam dozivis onda ti proradi sujeta? Sto nisi pomislio da je covek samo hteo dodatno da pojasni jer je neko ranije spomenuo i PCI karticu kao resenje?

mozda vec ima popunjene slotove mislim ne mislim ako kaze da ne moze tamo ne moze tamo i to je to. Kupi novi komp a ovaj daj deci da se igraju.To ti je najbrze resenje.

Nazad
Vrh Dno