Šta je novo?

Problem sa grafikom X3100 na dell studio 1535

killaherz

Slavan
Učlanjen(a)
08.07.2008
Poena
310
E ovako, imam gore pomenutog dell-a vec nekih oko 5 meseci i vec u pocetku imam problema sa grafikom. Kada pokrenem bilo koju igru (The Frozen Throne npr) koja je bas stara i nije mnogo zahtevna desava mi se da displej treperi, tj pojavljuju mi se kao neke trake po ekranu. Probao sam sa update-om biosa na 05 verziju i sa novim driverima sto je malo umanjilo te smetnje ali je problem i dalje ostao. Inace koristim Vistu ultimate 32 bit(domacu naravno :D).Da li je neko imao ovakvih problema i da li je uspeo da ga resi??
pretrazivao sam forum za drivere za XP, ali svi linkovi su broken,mada to nije problem naci preko google-a, ali ne bih prelazio na xp ako za to nema potrebe.

Da li pravi problem samo sa tom igrom ili sa svim?

Mozda je neki problem do igrice?

Probao sam sa par igara, i kod svih se desava isto.Cak mi se kod jedne restartovao racunar(ne mora da znaci da je do grafike ali...).
Jutros sam instalirao XP i kada pokrenem neku igru dobijam Blue Screen of death. Na google-u sam proverio greske koje sam dobijao iz BSOD i dobio sam odgovor da je u pitanju grafika
Sutra cu posetiti servis...

Ne znam da li je do grafike ali sestra ima lap top sa X3100 grafikom i frozen throne secka i to poprilicno,generalno ta grafika nemoze nista od igara da tera,sem flash igrice i windows mine :)
Zasto tebi brljavi ne bih znao,ali neces se sa njom nista na igrati jer je krsh grafika,a taj Dell dodje 55000 din :) eto sta je brend :)

Ma WoW je radio kao san jedno vreme, dok nije poceo da se gasi displej.Posle flash-ovanja biosa to se popravilo
PS ja sam ga platio 70000 din :D

Racunar je vracen sa servisa gde mi je receno da je grafika ispravna, ali je opstao isti program. U servisu su sam reinstalirali OS i rekli mi da sam imao viruse na kompu.....
Izgleda da za ovaj problem nema resenja...

Ne znam da li je do grafike ali sestra ima lap top sa X3100 grafikom i frozen throne secka i to poprilicno,generalno ta grafika nemoze nista od igara da tera,sem flash igrice i windows mine :)
Zasto tebi brljavi ne bih znao,ali neces se sa njom nista na igrati jer je krsh grafika,a taj Dell dodje 55000 din :) eto sta je brend :)

Ta grafička je skroz OK i možeš igrati sve malo starije igrice. Ja imam laptop sa predhodnom generacijom Intel-ovih grafičkih, u pitanju je GMA950, verovao ili ne na njoj radi i Oblivion, ali skroz na minimumu. Moguće da ti je laptop pun prašine i da se pregreva. Ne treba očekivati da će na njoj raditi Crysis, ali Call Of Duty 2, F.E.A.R. bi trebalo OK da ti radi. Po meni je to neki hardverski problem.

Ma cela losa serija je stigla tog modela u tehnomarket( drug mi radi tu) npr. sve je povuceno iz prodaje, zbog grafickih karata i tih linija, desavalo se da nece da se vrati iz sleep moda u normalan rezim

Racunar je vracen od dobavljaca kao ispravan....
Kako je to testirano Boga pitaj, jer se i dalje pojavljuje isti problem. Jedino resenje mi je izgleda da ga prelomim preko kolena i bacim u reku.............

Ta grafička je skroz OK i možeš igrati sve malo starije igrice. Ja imam laptop sa predhodnom generacijom Intel-ovih grafičkih, u pitanju je GMA950, verovao ili ne na njoj radi i Oblivion, ali skroz na minimumu. Moguće da ti je laptop pun prašine i da se pregreva. Ne treba očekivati da će na njoj raditi Crysis, ali Call Of Duty 2, F.E.A.R. bi trebalo OK da ti radi. Po meni je to neki hardverski problem.

Nisam jedini kome seckaju sve igre na Visti sa X3100,ljudi koji su kupovali toshibe 60000+ dinara isti problem imaju.
Nije lap top pun prasine i ne pregreva se,odlicno radi nego je grafika losa.

Meni je na GMA950 terao otprilike sve igre koje su izasle do 2005. godine terao skroz normalno, tako da ti sigurno nesto nije u redu sa grafickom.

Opet je vracen iz servisa samo sto im je u medjuvremenu racunar POKISAO...
Probao sa Counter strike 1.6 i radi mi do 20 fps-a, i nece da ga poprave ili zamene jer "radi".
Preporuka svima:izbegavajte ovu seriju Della u sirokom krugu

Nazad
Vrh Dno